Stil de viata

De ce ar trebui sa apelezi la regimul mediteranean? 7 motive

Regimul mediteranean este unul din cele mai celebre regimuri de pe planeta. De ce? Pentru ca incita lumea sa manance mai bine dar sa isi incante in acelasi timp din plin papilele gustative. Poti manca atunci cand iti este foame alimente foarte gustoase, pline de gust fara sa te simti vinovat iar acest lucru este foarte bun pentru sanatate si moral.

Regimul mediteranean este un regim care aduna un ansamblu de obiceiuri bune care provin din Mediterana si o multime de retete unele mai apetisante decat celelalte foarte bune pentru sanatate. Nu este un regim hipocaloric extrem de restrictiv ci mai degraba este vorba despre schimbarea obiceiurilor alimentare.

De ce ar trebui sa apelezi si tu la regimul mediteranean? Acest tip de regim are mai multe avantaje pentru sanatate: este slab in acizi grasi saturati, este bogat in acizi grasi mono- nesaturati-ulei de masline, in omega 3 – peste gras, in glucide, in fibre, in vitamine, dar si in antioxidanti, fructe si legume. O multime de beneficii pentru sanatate si pentru starea de bine cu alte cuvinte.

Este foarte satios. Regimul mediteranean este cel care iti propune o multime de alimente cu o valoare nutritiva foarte ridicata, care nu sunt transformate si cu care te poti satura foarte repede si foarte usor. Astfel vei reusi sa eviti rontaielile dintre mese care nu sunt deloc sanatoase.

Previne bolile cardiovasculare. Numeroase studii demonstreaza faptul ca regimul mediteranean este foarte eficient atunci cand vine vorba despre a preveni bolile cardiovasculare.

Reduce riscul de a suferi de cancer. Regimul mediteranean poate sa reduca riscul de asuferi de boli cardiovasculare dar si de cancer. Te tine deci departe de cancerul de colon, de prostata sau de san.

Mareste speranta de viata. Regimul mediteranean poate mari speranta de viata dar imbunatateste si starea de sanatate in general.

Reduce riscul de a suferi de bolile degenerative. Daca apelezi la regimul mediteranean, te vei tine departe de maladiile Parkinson sau Alzheimer si vei reusi sa le reduci dezvoltarea.

Nu este restrictiv. Regimul meditereanean nu este un regim restrictiv in care ti se interzic unele alimente. Astfel ca este foarte usor de tinut.

Nu este foarte scump. Este un regim foarte bun si pentru portofel deoarece alimentele pe care le propune sunt foarte usor de gasit si nu iti fac o gaura in buget,