Stil de viata

De ce laptele de migdale este mai bun decat cel de vaca?

Foarte slab in acizi grasi saturati si cu o origine 100% vegetala, laptele de migdale se pare ca are vantul in pupa atunci cand vine vorba despre persoanele care sunt intolerante la lactoza. Este deci cea mai buna alternativa la laptele de vaca.

Dar de ce din ce in ce mai multe persoane prefera sa il consume? Care ii sunt avantajele in raport cu laptele de vaca?

In bucatarile musulmane si in cele medievale, laptele de migdale reprezenta un ingredient de baza. Iar laptele de vaca din cauza faptului ca nu putea fi pastrat atat de mult era transformat in branza si unt.

Laptele de migdale este azi cel mai celebru in bucataria italiana unde este servit pe post de bautura racoritoare vara. Sau in cea spaniola unde se consuma sun forma de serbet sau supe la ocaziile mai speciale.

De ce este deci cea mai buna alternativa la laptele de vaca?

Are un aport foarte mic de calorii. Cel natur fara zahar adaugat are o medie de doar 56 kcal iar cel cu o aroma mai puternica are 98 kcal. In orice caz, raportul este unul foarte convenabil si destul de slab fata de laptele de vaca – un pahar de lapte de caca semi-degresat contine in jur de 90 de kcal.

Un index glicemic foarte scazut. Indexul glicemic al laptelui de vaca este foarte scazut, astfel ca nu va ridica brusc nivelul de glicemie din sange.

Este foarte bogat in nutrienti. Laptele de vaca este bogat in proteine animale si nivelul sau de materii grase poate varia in functie de tipul sau degresat, semi-degresat, etc. Dar principalii sai compusi sunt acizii grai saturati si lactoza, zaharul din lapte. Dar fata de laptele de vaca, cel de migdale este slab in proteine. Proteinele sale sunt doar vegetale si este foarte slab in acizi grasi saturati. Nu are lactoza deci este ideal pentru cei care sunt intoleranti.

Laptele de migdale nu contine colesterol. Fata de laptele de vaca, cel de migdale nu contine deloc colesterol.

In plus, poti prepar chiar tu la tine acasa lapte de migdale.