Alimente

Yuzu, un super fruct plin de beneficii

Venit direct din Japonia, yuzu este un fruct uimitor, o citrica mica cu savori minunate, cu gust de lamaie, de mandarina si grepfrut. In Japonia se foloseste pe post de condiment dar si de planta medicinala. Popularizat de master chefii din lumea intreaga, lamaia yuzu seduce deja din ce in ce mai multa lume cu savoarea sa minunata.

Care sunt insa beneficiile sale?

Yuzu, un condiment foarte bogat in antioxidanti. Yuzu, la fel ca orice alta citrica, este foarte bogat in antioxidanti. Printre ei se numara si flavonoizii, limonoizii sau vitamina C. Antioxodantii sunt aliati de pret atunci cand vine vorba despre a lupta contra imbatranirii celulelor, impiedicand radicalii liberi sa se adune in excis la noi in organism.

Yuzu este cel mai bun fruct pentru protejarea celulelor. Vitamina C este cea care contribuie la mentinerea si la intarirea sistemului imunitar. Protejarea celulelor contra agresiunilor exterioare este astfel asigurata. In plus, este de mare ajutor atunci cand vine vorba despre cicatrizare.

Fructul yuzu este cel mai bun si atunci cand vine vorba despre infrumusetare. Flavonoizii care se afla in yuzu te ajuta sa diminuezi permeabilitatea capilarelor si astfel sa fortifici parul. Un atu si in materie de infrumusetare deci.

Yuzu poate repara pielea si previne ridurile. Bogatia in vitamina C a fructului yuzu te poate ajuta atunci cand vine vorba despre repararea sau regenerarea pielii si prevenirea ridurilor. Vitamina C este cea care intra in procesul de fabricare al colagenului, o proteina indispensabila atunci cand vine vorba despre formarea stratului intern al pielii.

Fructul yuzu in bucatarie. In Japonia, fructul yuzu se foloseste pentru a asezona felurile de mancare, in timp ce coaja sa se foloseste pe post de condiment. Se poate folosi si in produsele de patiserie, in dulceata, in ceai, dar si in felurile de mancare sarate. Adica un aluat de pret pentru a prepara cele mai savuroase feluri de mancare. Mai poate fi gasit si in marinate si in sosuri traditionale, alaturi de peste sau de crustacee, alaturi de salatele cu tofu si ierburi. Pe scurt, se poate folosi peste tot unde lamaia clasica isi gaseste locul