Alimente Stil de viata

Apa de cocos, beneficii

Stiai ca apa de cocos este o alternativa excelenta la apa minerala sau la sucurile de fructe? Pe de alta parte, contine mult mai multe saruri minerale fata de apele minerale. Si contine mai putin zahar fata de sucurile de fructe.

Cu siguranta ca stii despre ce vorbim. Apa de cocos este lichidul transparent, usor dulce pe care il poti descoperi atunci cand spargi o nuca de cocos. Se mai numeste si suc de cocos dar nu trebuie sa fie confundata cu laptele de cocos, mult mai gras.

Apa de cocos este o apa foarte lejera. Contine foarte putine calorii, in jur de 20 kcal pe 100 de ml si foarte racoritoare. Este o bautura perfecta pentru a te recupera dupa sport. In plus, este foarte bogata in minerale, deci remineralizanta si uimitor de hidratanta. Este de mare ajutor si atunci cand vine vorba despre ecilibul acido-bazic.

Deci apa de cocos este bogata in elemente esentiale pentru organism. Pe langa magneziu mai contine potasiu, calciu, fier, zinc si fosfor care te vor ajuta sa te simti mai bine.

Apa de cocos poate sa regleze problemele digestive. Apa de cocos contine acid lauric care te ajuta sa lupti contra unor paraziti ce pot fi prezenti in sistemul digestiv. In plus, band apa de cocos iti vei proteja sistemul imunitar si te vei proteja de bacterii.

Apa de cocos este foarte bogata in potasiu deci de mare ajutor atunci cand vine vorba despre retentia de apa. In general se consuma mult prea multa sare iar celulele sunt cel mai adesea in deficienta de potasiu, lucru ce le face sa retina apa. Un aport de potasiu poate regla aceasta problema.

Apa de cocos poate facilita circulatia sanguina. O buna circulatie a sangelui depinde foarte mult de  alimentatie. Apa de cocos poate ameliora circulatia sanguina datorita fibrelor pe care le contine, dar si datorita proteinelor sau vitaminei C.

Apa de cocos are o actiune diretica. Astfel ca un consum regulat de apa de cocos poate sa curete vezica si sa elimine toxinele prezente in canale.

Apa de cocos se poate consuma simpla, se poate aduga in sucurile smoothie, in sucurile verzi sau in cele de legume.