Alimente Stil de viata

De ce ar trebui sa consumi si samburele de avocado?

Fructul avocado este un fruct delicios cu multiple beneficii pentru frumusetea si sanatatea noastra. Dar stiai ca si samburele sau se poate consuma? Majoritatea persoanelor arunca samburele dar nu stiu ca acesta are aceleasi proprietati medicinale ca si restul fructului.

Stiai ca un procent de 70% din aminoacizii esentiali ai fructului avocado se afla in samburele sau? Sau ca se poate aplica pe piele pentru a trata anumite probleme sau chiar dureri musculare si articulare? Sau ca acesta contine la fel de multe fibre solubile ca si orice alt aliment? Inca mai ai nevoie de motive pentru a-l consuma? Iata care sunt beneficiile sale.

  • este un antioxidant. Este cel mai bun atunci cand vine vorba despre protejarea celuelor contra imbatranirii.
  • poate preveni bolile cardiovasculare datorita bogatiei sale in aminoacizi esentiali. Este deci ideal pentru a cobori nivelul de colesterol si de trigliceride si pentru a preveni bolile inimii.
  • poate contribui la intarirea sistemului imunitar si poate combate bolile cauzate de microbi, ciuperci sau paraziti.
  • te ajuta sa slabesti si sa arzi grasimile. Natura a inzestrat samburele de avocado cu elemente de mare ajutor atunci cand vine vorba despre arderea grasimilor. In plus, contine fibre solubile care pot ameliora tranzitul intestinal si care confera o senzatie de satietate.
  • te ajuta sa lupti contra infectiilor sau a problemelor respiratorii.
  • poate inhiba dezvoltarea tumorilor datorita nivelului sau ridicat de flavonoizi.
  • este un astringent ideal pentru a trata diareea sau inflamarea tractului digestiv.
  • este un bun revitalizant pentru perioadele de oboseala si de epuizare.
  • este cel mai bun supliment alimentar pentru a trata astmul in mod natural.
  • poate regla problemele legate de tiroida.

Cum se poate consuma samburele de avocado? Samburele de avocado are un gust amar si astringent. Inainte de a-l consuma poti da jos pielita maro de pe el, il poti razui sau il poti praji putin. Poti prepara cu acesta o infuzie sau il poti folosi in salate, supe, alaturi de orez, tocanite sau paste. Se poate folosi chiar si in sucurile smoothie.