Alimente

De ce sa consumi ciocolata mai des

Ciocolata ingrasa, este nociva pentru corp…toate aceste afirmatii sunt cat se poate de false. Iata dovada.

Intareste inima si vasele de sange. Principalul ingredient din ciocolata este cacao, o sursa excelenta de antioxidanti care ne intaresc sistemul imunitar si ne protejeaza corpul de numeroase afectiuni. Ciocolata contine substante cunoscute sub numele de flavonoizi si theobromina care contribuie la intarirea inimii si a vaselor de sange. Ai grija sa alegi intotdeauna ciocolata neagra cu un procent ridicat de cacao si evit-o pe cea cu lapte sau pe cea alba.

Reduce colesterolul sanguin. Cresterea nivelului de colesterol indica un regim alimentar dezechilibrat dar adesea si inaintarea in varsta. Daca te confrunti cu acest tip de problema ar trebui sa consumi ciocolata mai des. Consumand ciocolata in mod regulat vei reusi sa scazi nivelul de colesterol rau cu pana la 12%.

Stimuleaza circulatia. Consumul de ciocolata neagra amelioreaza circulatia sanguina. S-a dovedit faptul ca persoanele care o consuma primesc cu usurinta oxigenul necesar care amelioreaza functionarea si sanatatea inimii.

Reduce tensiunea arteriala. Antioxidantii prezenti in cacao reduc tensiunea arteriala. Daca ai obiceiul sa consume in mod regulat ciocolata neagra vei reusi sa reduci tensiunea arteriala rapid.

Reduce stresul. Stresul este din ce in ce mai prezent in viata de zi cu zi in viata noastra, una din principalele cauze ale aparitiei bolilor cardiace. Continutul de cacao prezent in ciocolata este capabil sa reduca hormonii stresului. De aceea trebui sa consumi mai des ciocolata pentru a reduce nivelul de stres.

Imbunatateste starea de spirit. Cofeina si numeroasele substante benefice existente in ciocolata neagra ne ajuta sa avem o mai buna stare de spirit. In plus, diminueaza neplacutele simptome premenstruale. Feniletilamina, o substanta regasita in ciocolata neagra este cea responsabila de imbunatatirea starii de spirit, ne ajuta sa ne simtim indragostiti.

Reduce nivelul de zahar din sange. Cu conditia sa nu o consumi cu lapte, stafide sau alune deoarece aceasta are efectul opus, acela de a creste nivelul de zahar in sange.