Alimente Stil de viata

Migdalele de pamant, noua tendinta healthy a momentului

Fara gluten, fara lactoza, pline de vitamine si alti compusi benefici, migdalele de pamant sunt o varietate de tuberculi foarte sanatosi, nu foarte populari insa. Si totusi, in Spania le sunt cunoscute beneficiile de foarte multa vreme si se savureaza mai ales sub forma de bautura.

Nu ai auzit pana acum de migdalele de pamant? Cu siguranta ca ai auzit. Stiai ca mai sunt cunoscute sub numele lor comun de alune tigrate?

Daca egiptenii foloseau deja inca din Antichitate semintele migdalelor de pamant pentru virtutile lor nutritionale minunate, valencienii din Spania sunt cei mai mari bautori ai celebrei « horchata de chufa », o versiune dulce a bauturii vegetale preparata pe baza de migdale care are cele mai interesante valori nutritionale.

Migdalele de pamant sunt originare din bazinul mediteranean. Sunt tuberculi foarte apreciati datorita gustului lor dulce, pentru savoarea lor de alune, dar si pentru proprietatile lor cosmetice si nutritionale.

Se pot consuma sub forma de seminte, de bautura vegetala, de faina sau de ulei. Dar cea mai apreciata este cu siguranta bautura vegetala,  care este pe cale sa detroneze celebrul lapte de migdale.

Migdalele de pamant, un aliment extraordinar. Foarte bogate in fibre dar si in vitamine, migdalele de pamant contin si potasiu, fosfor si fier, deci sunt esentiale in cadrul unei alimentatii sanatoase si echilibrate. In plus, sunt foarte eficiente pentru alungarea senzatiei de foame.

Bautura din migdalele de pamant se poate digera mult mai usor decat laptele de vaca si in plus mai contine si grasimi nesaturate care te ajuta sa ajungi mai repede la un senzatia de satietate. In plus, este ideala atunci cand iti doresti sa iti stabilizezi glicemia, sa lupti contra poftei de a rontai mereu ceva sau cand vrei sa iti stabilzezi greutatea.

Uleiul din migdalele de pamant este o veritabila comoara plina de beneficii. Este foarte bogat in vitamina E, acid oleic, deci este o sursa pretioasa de omega 9 si este cel mai bun antioxidant.

Faina obtinuta din migdalele de pamant are si ea calitati nutritionale exceptionale. Este foarte bogata in fibre, in oligo-elemente sau minerale si se poate folosi la orice preparate.

Fara gluten, fara lactoza, pline de vitamine si alti cpmpusi benefici, migdalele de pamant sunt un fel de tuberculi foarte sanatosi, nu foarte populari insa. Si totusi, in Spania le sunt cunoscute beneficiile de foarte multa vreme si se savureaza mai ales sub forma de bautura.