Fără categorie

Beneficiile incredibile ale sucului de rodie

Consumul frecvent al sucului de rodie ne poate ajuta sa prevenim un numar mare de boli si sa favorizam o mai buna circulatie a sangelui deoarece previne intarirea placilor. Consumul oricarui suc natural de fructe este extrem de benefic pentru sanatatea noastra. Chiar daca toate fructele sunt nutritive, fiecare dispune de puterea sa speciala. In acest articol va vom vorbi despre beneficiile incredibile ale sucului de rodie.

Rodia este un fruct super nutritiv deoarece ne confera o multime de minerale (calciu, fier si potasiu), vitaminele A, C, E si B5 si contine un numar mare de fibre. Printre cele mai cunoscute beneficii ale sucului de rodie amintim:

Anticancerigen. Chiar daca, din pacate, rodia nu este un remediu impotriva acestei boli, ne ajuta sa reducem din simptomele sale, reprezinta un complement ideal pentru tratamentele clasice. Contine o multime de compusi care distrug sau slabesc celulele cancerigene. Pentru intarzierea dezvoltarii cancerului la prostata la barbati se recomanda un pahar de suc de rodii pe zi.

Depurativ. Sucul de rodie este foarte bun pentru ficat deoarece il protejeaza si il intareste si contribuie la eliminarea toxinelor. Acelasi lucru se intampla si in cazul sangelui (este purificat). Un pahar de suc de rodii consumat timp de trei luni amelioreaza fluiditatea sangelui si favorizeaza eliminarea lichidelor precum si buna functionare a rinichilor.

Antistres. Un pahar cu suc de rodii dimineata pe stomacul gol sporeste emotiile pozitive, vitalitatea si concentrarea. Rodia diminueaza in egala masura anxietatea si stresul. Este util in caz de insomnie sau de oboseala cronica, ne ajuta sa eliminam in mod eficient stresul.

Cardio protector. Consumul sucului de rodie de mai multe ori pe saptamana reduce nivelul de colesterol din sange si previne aparitia unor boli precum hipertensiunea. Dupa doua saptamani de consum de suc de rodie tensiunea arteriala este mai scazuta. Datorita unui continut ridicat de potasiu, sucul de rodie este ideal in cazul persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala.