Alimente

Fructele mici, fructe sanatoase si delicioase

Odata cu venirea timpului frumos, fructele mici, foarte mici chiar, sunt cele care vin cu un plus de savoare si care ne ajuta sa ne bucuram de virtutile lor minunate. Cum te poti bucura insa de gustul lor minunat?

Afinele. Atunci cand vrei sa pregatesti un mic dejun foarte sanatos, afinele sunt cele care vin cu un plus de culoare si cu un gust lejer, foarte acidulat. Sunt cele mai bune in briose, in sucurile smoothie, in terciuri sau smoothie bowl.

Rosiile cherry. Rosiile cherry sunt delcioase la aperitiv, pe frigarui, in salate cu ulei de masline si mozzarella. Si de ce nu, se pot amesteca cu cele mai delicioase fructe in salate.

Murele. Murele sunt cele mai delicioase fructe de la sfarsitul verii. Sunt delicioase in sucurile smoothie, in tarte sau dulceturi.

Capsunile albe. Numite si pineberries, capsunile albe sunt fructele care vin cu un gust delcios de ananas pentru toate preparatele tale. Sunt delicioase in tarte si in salate.

Ciresele. De cirese ne leaga cele mai frumoase amintiri din copilarie, pe cand legam ciresele la urechi, pe post de cercei. In cele mai delicioase tarte gen clafoutis, te vor delecta cu siguranta intreaga vara.

Fructele de padure. Fructele de padure sunt cele mai delciioase si cele mai mici fructe. Dar asta nu inseamna ca nu au un gust foarte puternic. Vin cu un plus de savoare si de culoare pentru orice desert, mai ales pentru tarte sau torturi.

Coacazele. Coacazele sunt fructe mici dar pline de beneficii, cu un gust acidulat minunat. Sunt delicioase in siropuri sau in granite, dar si lichioruri sau creme.

Agrisele. Cu siguranta ca ai adorat si tu sa culegi buchetele de agrise in copilarie, de prin gradina bunicilor. Agrisele sunt fructe mici in nuante de rosu cu un gust usor acid care pot pune cel mai bine in valoare orice tip de salata de fructe.

Zmeura. Zmeura este un fruct delicios, adorat de patiseri. Sunt cele mai savuroase in topping, cocktailuri sau dulceata.

Agrisele verzi. Agrisele verzi sunt folosite de foarte multa vreme mai ales in sosuri, alaturi de peste.