Stil de viata

Top 5 tipuri de seminte de rontait in fiecare zi

Pasarile stiu foarte bine un lucru. Semintele, precum cele de susan, de floarea-soarelui, de dovleac, sunt mici comori pline de nutrienti esentiali si excelente pentru sanatate.

Deci daca esti in cautarea unei alternative mai sanatoase la gustarea de la ora 16 plina de zahar, iata o solutie care ar putea sa iti convina. Este vorba despre seminte. Sunt foarte bogate in fibre, in antioxidanti, in proteine si grasimi bune, sunt foarte usor de dus cu tine peste tot sau de integrat in orice tip de preparat.

Semintele de floarea-soarelui. Sunt surse excelente de folati si de vitamina B, care pot proteja sistemul imunitar, dar si de vitamina E, care poate preveni aparitia anumitor tipuri de cancer. Semintele de floarea- soarelui sunt deci foarte benefice pentru sanatate.

Se pot consuma natur, se pot adauga in salate sau deserturi. Nu abuza insa prea mult de ele deoarece sunt sarate.

Semintele de susan. Dezhidratate, prajite, macinate sau sub forma de ulei, semintele de susan au un minunat efect antioxidant. Contin si proteine, zinc, calciu si o multime de vitamine. Se pot folosi in vinegrete, se pot amesteca cu suc de lamaie, sare, piper si putin ulei de masline.

Semintele de dovleac. Semintele de dovleac sunt o sursa minunata de fier, de zinc, de vitamine din grupa B, de magneziu si de proteine. Contin si o categorie de amninoacizi capabili sa reduca nivelul de anxietate. Sunt pefecte in cadrul unui regim vegetarian si pentru persoanele care sufera din cauza colesterolului. Se pot consuma fie crude, fie prajite, in salate, supe sau amestecurile de seminte.

Semintele de canepa. Nutrientii prezenti in semintele de canepa precum omega 3 si omega 6, sunt cei care favorizeaza sanatatea pielii si a parului. Contin si fibre, foarte benefice pentru sistemul cardiovascular si digestiv. Se pot consuma in iaurturile natur sau in sucurile smoothie.

Semintele de in. Sunt surse excelente de fibre si ne ajuta sa stabilizam nivelul de zahar din sange si sa ne saturam mai repede si mai eficient. Sunt delicioase in sucurile smoothie, in salate, iaurturi sau dulciuri.