Alimente

Fructele goji – Beneficii pentru sanatate

Exista o multime de discutii despre recenta descoperire a beneficiilor pentru sanatate ale fructelor goji. Dar cat de sigure si eficiente sunt aceste fructe de padure si ce nutrienti se gasesc in componenta lor? Iata mai multe informatii despre ce ofera fructele goji consumatorului.

Ce sunt fructele goji?

Goji este denumirea comerciala data pentru catina de garduri, avand forma elipsoidala si o culoare portocalie. Ca toate celelalte fructe de padure, goji s-au dovedit a fi incredibil de avantajoase, oferind un numar impresionant de beneficii pentru sanatate.

Acesta este motivul pentru care goji sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de super-fructe. Avand un continut foarte ridicat de antioxidanti, fructele goji sunt destinate a fi utilizate atat in dieta obisnuita cat si in scopuri medicinale.

Utilizarile medicinale ale fructelor goji:

Toate sucurile si produsele ce au in componenta boabe de goji sustin ca avantajele acestor fructe de paduse sunt legate de efectele biologice ale polizaharidelor din componenta lor. Fructele goji au, de asemenea, diverse beneficii in prevenirea si tratarea bolilor inflamatorii si cardiovasculare.

Continutul nutritiv al fructelor goji:

Fructele goji au un continut ridicat de nutrienti esentiali, printre care se evidenteaza substantele fitochimice si micronutrientii. Totodata, in componenta acestor fructe de padure exista o diversitate de minerale, cum ar fi calciu, fier, zinc, seleniu, precum si o multime de vitamine si antioxidanti, inclusiv riboflavina, vitamina C, beta-caroten, zeaxatina si polizaharide.

Efectele secundare ale fructelor goji:

Au existat cazuri (rare) in care persoane care au consumat fructe goji cu warfarina, care este un agent de subtiere a sangelui, au prezentat complicatii. Aceste fructe de padure sunt, de asemenea, contraindicate persoanelor care iau medicamente pentru diabet si hipertensiune arteriala. Unele alergii pot fi si ele o posibila problema pentru cei care consuma frecvent goji. Dar, de obicei, aceste fructe de padure sunt sigure daca sunt consumate in cantitati moderate sau mici.