3 sfaturi pentru o alimentatie vegetariana echilibrata

Fie ca esti vegetarian, fie ca iti doresti sa mizezi de acum inainte pe un regim vegetarian, cel mai important lucru este sa stii cum sa iti echilibrezi alimentatia pentru a te tine departe de tot felul de carente sau de stari de oboseala. Care sunt deci bazele pentru a urma un regim fara griji si fara carne?

In cadrul unui regim vegetarian, asta inseamna ca fructele si legumele trebuie sa fie asociate unor produse cerealiere, leguminoase sau cu tuberculi, care vor veni cu un aport de glucide, fibre sau de proteine.

Care sunt alimentele pe care trebuie sa le consumi in meniul zilnic?

  • cerealele care reprezinta cea mai importanta sursa de proteine la vegetarieni si care ar trebui sa fie consumate la fiecare masa. Sunt foarte bogate in vitamine din grupa B si in minerale.
  • leguminoasele, care ocupa si ele un loc foarte important in cadrul unui regim de viata vegetarian. Vin cu foarte multe proteine, dar si cu vitamina B, fier sau magneziu. Nu este necesar sa asociezi leguminoasele cu produsele cerealiere la fiecare masa cum auzi cel mai adesea pe la televizor recomandandu-se. Este de ajuns daca le consumi o data sau de 2 ori pe zi, pentru a obtine aminoacizii de care are corpul nevoie.
  • ouale sunt o sursa deloc de neglijat de proteine, de vitamine esentiale si de fier.
  • nucile si semintele contin acizi grasi esentiali, dar si vitamina E si foarte multe minerale. Dar si proteine. De consumat in salate dar si in preparatele calde.

3 sfaturi de retinut.

– alterneaza alimentele precum cerealele, leguminoasele, fructele si materiile grase.

– privilegiaza alimentele de calitate, alege fructe si legume proaspete, de sezon, mult mai bogate in vitamine si minerale.

– evita alimentele transformate. Aceste produse procesate sau rafinate vin cu un numar foarte ridicat de calorii si cu foarte putine vitamine si nutrienti esentiali. De inlocuit deci cu preparatele in casa care pot garanta o farfurie foarte echilibrata.

About the author
articolesite

Leave a Comment