4 plante de folosit de urgenta atunci cand esti racita

Sub forma de infuzii sau inhalatii cu uleiuri esentiale, unele plante pot sa fie aliati de pret atunci cand vine vorba despre a lupta cu gripa sau raceala. Iata cateva sfaturi si cateva plante care pot sa fie de mare ajutor atunci cand raceala sau gripa si neplacerile cu care vine aceasta iti dau tarcoale.

Florile de tei contra durerilor de cap. Florile de tei fac parte din cele mai sigure remedii si sunt cele mai bune aliate contra racelii, sinuzitei, a durerilor de cap sau de gat, a febrei, a problemelor de digestie sau cu adormitul.

In plus, florile de tei nu au contraindicatii, efecte secundare si nu interactioneaza cu alte alimente. Trebuie sa se consume sub forma de infuzie de consumat pana dispar efectele gripei.

Eucaliptul pentru a respira mai bine. Frunzele adulte ale arborelui de eucalipt au proprietati bactericide, antiseptice, stimulante si anti-reumatismale. Eucaliptul se poate folosi facandu-se inhalatii. Pune putin eucalipt intr-un litru de apa ce trebuie incalzit mai apoi. Sau mai simplu, se poate cumpara un inhalator din farmacii. Pentru a se degaja cat mai bine caile respiratorii, se pot inhala 4-6 picaturi de uleiuri esentiale de menta diluate in apa fierbinte.

Cimbrul este fara indoiala cel mai bun aliat contra tusei. Este bactericid, expectorant, anti-inflamatoriu si antiseptic. In plus, este un bun decongestionant nazal si bronho-pulmonar, proprietatile sale benefice datorandu-se bogatiei sale in fenoli. Se poate consuma sub forma de infuzie sau se poate inhala uleiul sau esential, nu mai mult de doua trei picaturi.

Lavanda pentru a dormi mai bine. Compusii activi ai lavandei se afla in flori. Florile de lavanda sunt foarte bogate in uleiuri esentiale. Sunt cele care au o actiune benefica asupra stresului, anxietatii si tensiunii. Dar pot trata si infectiile respiratorii sau si migrenele. Lavanda poate sa faorizeze in acelasi timp si somnul, putand fi deci cel mai bun aliat atunci cand suferi de gripa sau raceala. Poti puveriza picaturi din uleiul esential de lavanda pe perna.

About the author
articolesite

Leave a Comment