4 strategii care te ajuta sa scazi nivelul de glucoza rapid

Este destul de dificil sa traiesti cu un sindrom metabolic sau cu diabet. Trebuie sa te asiguri in permanenta ca nivelul de glucoza nu este foarte ridicat si sa il verifici destul de des. Uneori insa poti simti ca pierzi controlul atunci cand nivelul de zahar din sange nu mai scade.

Daca te afli in aceasta situatie nu ar trebui sa intri in panica. Iata cateva strategii care te ajuta sa reduci nivelul de gluoaza din sange. Vei vedea ca se va stabiliza foarte repede.

Evita consumul de amidon. Alimentele bogate in amidon cum ar fi cartofii sau cerealele pot urca nivelul de glucoza foarte repede deci ar fi mai bine sa le eviti. Aceste produse sunt bogate intr-o molecula numita amilopectina care poate urca foarte repede nivelul de zahar din sange.

Redu consumul de zahar. Orice persoana diabetica sau care vrea sa evite diabetul ar trebui sa reduca sau sa evite consumul de zahar. Cel mai simplu ar fi sa reduci consumul de edulcoranti naturali sau artificiali si sa ai grija la alimentele pe care le consumi. Bauturile energetice, dar si legumele congelate au un nivel foarte ridicat de zahar.

Consuma vitamina D. Persoanele care sufera din cauza unei deficiente in vitamina D pot ajunge sa sufere si din cauza unei intolerante la glucoza. Daca nivelul de glucoza este ridicat trebuie sa te asiguri de un lucru- consumi sau nu destula vitamina D? Cea mai simpla metoda este expunerea la soare. Dar daca nu te poti expune la soare trebuie sa consumi ulei de peste, ciuperci, ton, iaurt, sardine, cereale integrale, tofu, oua sau branza.

Bea suficienta apa. Apa este vitala pentru un corp sanatos si fara toxine. Daca suferi din cauza uui nivel foarte ridicat de glucoza este important sa uiti de toate bauturile dulci si sa bei apa plata. Daca vrei insa sa consumi o bautura care are mai mult gust incearca sa consumi apa cu fucte sau sa optezi pentru un ceai sau infuzii.

Un nivel optim al glucozei necesita anumite schimbari in stilul de viata. Tine cont de cele patru strategii si vei avea o viata mai sanatoasa.

About the author
articolesite

Leave a Comment