5 alternative sanatoase la bauturile energizante

Pe baza de cafeina, de zahar, plante stimulante precum guarana sau ginseng, vitamine, taurina si altele, bauturile energizante au un succes fara precedent in ultimii ani. Si totusi, nu sunt deloc bune pentru sanatate. Au o putere stimulanta intr-adevar, dar nu sunt deloc inofensive.

Consumate in cantitati mari, acestea pot cauza mai multe neplaceri – palpitatii, stari de iritabilitate, insomnii, tremurat dar si anxietate, tahicardie si dependenta.

Aceste bauturi se pot inlocui insa cu unele produse mai sanatoase cu virtuti la fel de energizante. Esti gata sa renunti la doza ta de energizant?

Un pahar cu apa. Poate parea ciudat sau uimitor, dar un pahar cu apa are un efect real asupra dinamismului. Dezhidratarea este cea care poate duce la o stare de oboseala, dar si la foame, impiedicand in acelasi timp concentrarea. Daca esti dezhidratat, nu vei reusi sa digeri alimentele si presiunea sanguina va fi diminuata. O serie de fenomene care duc la o scadere a nivelului de energie. Deci daca te simti obosit sau simti ca iti este foame, bea un pahar cu apa si respira. O alegere foarte inteleapta.

Apa de cocos. Daca apa plata ti se pare a fi fada si plictisitoare, incearca apa de cocos. Este o bautura cu o concentratie de minerale esentiala bunei functionari a organismuui. Este bogata in fier, zinc, potasiu si magneziu si o importanta sursa de energie nutritiva. In plus, poate favoriza absorbtia unor vitamine si minerale si secretia de insulina.

Un suc smoothie plin de proteine. Amestecul de fruce si de pudra de proteine are ca rezultat o bautura care va stimula energia in mod natural si durabil. Foloseste fructe care au un nivel scazut de zahar si pudra de proteine care va elibera treptat energia.

Sucul verde. Legumele verzi precum varza kale si spanacul sunt o sursa excelenta de vitamina B care asigura un nivel maxim de energie.

Ceaiul verde. Pe langa faptul ca este reconfortant, ceaiul verde contine cafeina si antioxidanti, un lucru excelent pentru circulatie. Ceaiul verde favorizeaza si eliminarea si digestia. Este deci o optiune excelenta pentru un plus de energie.

About the author
articolesite

Leave a Comment