5 obiceiuri alimentare care iti pot distruge tenul

O alimentatie nesanatoasa poate sa fie nefasta pentru corpul nostru sau pentru sanatate din mai multe motive, dar si pentru fata noastra. Exista intr-adevar o serie de alimente care nu se recomanda deloc atunci cand vrei sa ai cea mai frumoasa fata si un ten stralucitor.

Ia notite deci si afla care sunt alimentele de evitat pentru o piele fina si sanatoasa. Acneea poate sa apara din cauza excesului de zahar din sange, a unei posibile inflamatii cronice, a stresului oidativ sau a unor probleme hormonale.

Sunt principalele motive cu siguranta, dar exista unele alimente care pot inrautati situatia.

Excesul de zahar. Excesul de zahar se traduce prin ten tern, lipsit de stralucire, in nuante de gri. Zaharul poate sa reduca in acelasi timp elasticitatea pielii si poate provoca aparitia ridurilor de pe frunte.

Abuzarea de gluten. Daca ai pete in jurul barbiei cu o pigmentare mai inchisa, obrajii rosii si mai umflati si daca ai obiceiul sa consumi produse bogate in gluten, atentie, corpul tau te avertizeaza de acest lucru. Poate ca esti intolerant la gluten fara sa stii asta. Vei observa o ameliorare daca vei bea foarte multa apa si vei consuma fibre.

Intoleranta la lactoza. Este o problema ce poate afecta numeroase persoane. Simptomele care te pot duce cu gandul ca suferi din cauza une intolerante la lactoza sunt inflamatii ale barbiei, mici pete albe, cercuri rosii sub ochi si pleoapele umflate. De obicei se manifesta si prin aparitia unor cosuri pe barbie.

Alimentele mult prea grase. Alimentele foarte bogate in grasimi pot cauza si probleme ale pielii. Grasimea este direct legata de zaharul din sange deoarece poate duce la marirea nivelului de grasime din sange. Un lucru care va duce pana la urma la obstructia porilor.

Cafea fara masura. Nu se recomanda sa se consume mai mult de doua cafele pe zi, deoarece cafeaua te va elibera de adrenalina care pana la urma duce la stres, un lucru nefast pentru sanatate si piele in acelasi timp. In plus, cofeina nu te lasa sa te odihnesti asa cum trebuie, astfel ca tenul va deveni mai fad si mai putin luminos.

About the author
articolesite

Leave a Comment