5 proprietati medicinale ale cojii de portocala

Portocala este unul din cele mai consumate fructe din lume. Si totusi, foarte putina lume stie ca nu doar pulpa sa este foarte benefica, ci si coaja sa. Intr-adevar, oaja de portocala contine o multime de nutrienti excelenti pentru sanatate.

Deci data viitoare cand vei mai curata o portocala, nu mai arunca coaja sa, deoarece aceasta contine numeroase proprietati care pot preveni o multime de patologii.

Si chiar daca savoarea sa nu este atat de agreabila ca si pulpa fructului sau ca si sucul sau, coaja de portocala are o multime de compusi activi binefacatori. Deci merita un loc bine definit in  regimul tau alimentar.

Care sunt deci cele mai interesante proprietati medicinale ale cojii de portocala?

Coaja de portocala poate preveni colesterolul. Produsii fitochimici si flavoinoizii din coaja de portocala sunt ideali pentru a controla nivelul de colesterol. Sunt antioxidanti care permit curatarea arterelor si formarea de placa lipidica care poate duce la obstructii sau cheaguri de sange.

In acelasi timp, coaja de portocala vine cu foarte multe beneficii pentru sistemul cardiovascular deoarece poate diminua riscul de a suferi de hipertensiune, de crize cardiace si de hemoragii cerebrale.

Coaja de portocala poate combate aciditatea. Compusii activi din portocala au un efect alcalin care pot contribui la reducerea aciditatii  stomacale. Deci daca vei adauga coaja de portocala in sucurile smoothie sau infuzii, vei reusi sa reechilibrezi pH-ul organismului si sa diminuezi in acelasi timp productia de sucuri gastrice.

Coaja de portocala poate trata problemele digestive. Coaja de portocala contine fibre dietetice, nutrienti esentiali pentru sistemul digestiv. Consumand-o in mod regulat, vei reusi sa reglezi tranzitul intestinal si sa elimini deseurile retinute in colon.

In plus, coaja de portocala reprezinta cea mai buna idee pentru a trata sindromul colonului iritabil, diareea si problemele inflamatorii.

Coaja de portocala are o actiune antibacteriana. Deci va reusi sa combata agentii patogeni, atat la interior, cat si la exterior. Mai ales pe cei mai periculosi precum E Coli.

Coaja de portocala te ajuta sa slabesti. Daca o vei consuma in ceai sau alte retete, coaja de portocala te va ajuta sa purifici organismul si va prelungi senzatia de satietate in acelasi timp.

About the author
articolesite

Leave a Comment