5 semne care arata ca nu bei destula apa

Corpul uman este compus  din doua sferturi apa. Este deci inutil sa amintim cat de important este acest element pentru organismul nostru. Apa nu este un aliment, nu contine vitamine, nutrienti sau proteine, dar este indispensabila vietii. Toate procesele vitale ale organismului au nevoie de ea pentru a functiona cat mai bine.

In mod ideal, ar trebui sa bei un pahar cu apa dimineata la trezire pentru a activa sitemul digestiv si ficatul. Pentru restul zilei nu trebuie sa astepti sa ti se faca sete. Si asta deoarece atunci cand iti este sete, corpul este deja dezhidratat. Si corpul mai pierde din apa prin transpiratie, urina si chiar respiratie, astfel ca o sticla cu apa la indemana este mereu bine venita.

Descopera in acest articol 5 semnale pe care ti le transmite corpul, prin care iti spune ca nu bei destula apa.

Oboseala. Daca esti dependent de cafea, trebuie sa stii ca este un obicei cam nesanatos. Trebuie sa reduci consumul de cafeina deoarece aceasta substanta are un puternic efect de dezhidratare si atunci cand organismul este dezhidratat, se face simtita si oboseala.

Inflamarea ochilor. Daca simti ca ochii iti sunt uscati si daca cearcanele sunt din ce in ce mai vizibile, este vorba despre un semn de dezhidratare destul de important. Ochii trebuie sa fie mereu umezi. Trebuie deci sa bei mai multa apa. Rezultatele ar trebui sa de vada destul de repede.

Dureri de cap. Migrenele si durerile de cap frecvente indica cel mai adesea o dezhidratare. Pentru a remedia acest lucru, trebuie sa bei cat mai multa apa. Nu incerca sa o inlocuiesti cu bauturi mai dulci sau gazoase. Iti vei agrava durerile.

Constipatie. Nimeni nu prea are curajul sa vorbeasca despre aceasta problema, dar multi sufera in tacere din cauza ei. Si este o problema cauzata cel mai adesea de dezhidratare. Apa participa la pastrarea peretilor intestinelor umezi lucru care faciliteaza si munca intestinelor. Trebuie deci sa bei macar cinci pahare de apa pe zi pentru a evita aceasta neplacere.

Piele uscata. Multe persoane se plang de aceasta problema a pielii uscate. Unele dau vina pe vreme, altele pe bagajul lor genetic. Dar aceasta problema poate sa fie cauzata de lipsa de hidratare si nicio crema nu poate rezolva asta. Apa ramane singura solutie. Apa este plina de virtuti deoarece poate ameliora circulatia sanguina dar si calitatea pielii.

About the author
articolesite

Leave a Comment