5 simptome ale unei carente in acizi grasi esentiali

Acizii grasi esentiali omega  3 si omega 6 sunt acizii esentiali din cadrul oricarui regim sanatos. Se numesc asa deoarece nu ii putem sintetiza si sunt elemente de baza din structura celulelor noastre.

Poate parea uimitor insa, dar foarte multe persoane refuza sa consume alimentele care contine acizi grasi omega 3 si 6 deoarece au impresia ca vor consuma doar alimente pline de grasimi, precum avocado, alune, oua, masline sau peste.

Dar aceste alimente sunt sanatoase si nu au cum sa ne faca sa ne ingrasam. In realitate, organismul are mare nevoie de grasimi sanatoase, deoarece sunt esentiale bunei sale functionari.

Inainte de a fi stocate, aceste grasimi benefice sunt cele care pot facilita multiple functii sau procese, care sunt mecanisme fundamentale pentru organismul nostru.

Care sunt deci simptomele unei carente in acizi grasi esentiali omega 3 si 6?

O piele foarte uscata. Este unul din semnele clinice cele mai evidente. Pielea uscata reprezinta un fenomen foarte des intalnit mai ales la copii, atunci cand sunt foarte mici si nu se alimenteaza cum trebuie. Iar carentele in acizi grasi esentiali se manifesta mai ales prin o sensibilitate la infectii si o proasta cicatrizare a plagilor.

Nasteri premature. Aceste grasimi esentiale sunt cel care pot favoriza buna dezvoltare a fatului. In plus, acizii grasi esentiali actioneaza pe post de carburanti de cea mai buna calitate care permit celulelor sa functioneze asa cum trebuie.

Problemele cardiace. Consumul de alimente bogate in acizi grasi omega 3 si 6 permite crearea unei bariere protectoare in jurul inimii. Aceste grasimi ne ofera energie si ne permit in acelasi timp sa scadem nivelul de colesterol si de trigliceride.

O stare de oboseala extrema. Nu uita ca niciun regim sanatos, niciun regim de slabire mai ales, nu ar trebui sa excluda grasimile sanatoase. Daca elimini grasimile sanatoase din alimentatiei, iti vei pierde energia. Lipidele sunt absolut esentiale de la noi din alimentatie, consumate cu moderatie, bineinteles.

Un risc mai mare de a dezvolta maladii inflamatorii. Alimentele bogate in acizi grasi omega 3 si 6 sunt cele mai bune pentru a trata articulatiile inflamate, pentru a reduce durerile deci dar si inflamatiile.

About the author
articolesite

Leave a Comment