De ce spirulina este un super aliment?

Cu siguranta ca ai auzit pana acum de spirulina. Este o micro-alga care are numeroase beneficii atunci cand vine vorba despre sanatate. Iata de ce este un super aliment si de ce asa in voga in ultima vreme.

Spirulina contine foarte putine calorii dar are o mare varietate de nutrienti. Mai intai, contine un procent de pana la 70% de proteine. Un lucru exceptional deoarece din punct de vedere calitativ aceste proteine sunt complete deoarece contin toti aminoacizii esentiali. Am putea spune chiar ca spirulina este regina proteinelor.

Spirulina este cea mai importanta sursa de vitamine si minerale. Mai precis de pro-vitamine precum betacarotenul si vitaminele B9, E sau C. Este foarte bogata in oligo-elemente, cum ar fi fierul, calciul, potasiul, dar si acizi grasi esentiali. Contine si clorofila dar si fitocianina, un pigment  cu virtuti antioxodante.

Compusii spirulinei te ajjuta sa  lupti contra anemiei sau a malnutritiei. Datorita bogatiei si diversitatii sale, spirulina este ideala pentru a combate carentele in proteine mai ales in tarile slab dezvoltate. OMS a declarat ca spirulina este « cel mai bun aliment pentru umanitate din secolul 21 ».

Cum se poate consuma spirulina? Spirulina se poate gasi sub forma de granule sau pudra. Ideal ar fi insa sa se consume proaspata pentru a putea profita din plin de toti nutrientii pe care ii contine. Se poate folosi in toate felurile de mancare:  in supe, in salate, in vinegrete, risotto sau chiar in sucuri

Stiai ca spirulina este de mare ajutor atunci cand vrei sa slabesti? Este un complement alimentar de mare ajutor atunci cand esti la regim. Clorofila din spirulina poate sa regleze apetitul foarte bine si te ajuta sa scapi de pofte.

Datorita actiunii sale antioxidante, spirulina este un aliat de pret atunci cand vrei sa te mentii tanar. Poate incetini procesul de imbatranire actionand contra radicalilor liberi. De asemenea, spirulina poate sa stimuleze foarte bine sistemul imunitar si te ajuta sa eviti carentele alimentare. Datorita nivelului ridicat de clorofila, spirulina are un rol benefic protector si contine elementele necesare bunei functionari ale organismului. Are o actiune detox excelenta. Este la fel de eficienta si pentru a lupta contra colesterolului si a diabetului.

About the author
articolesite

Leave a Comment