6 alimente care nu sunt deloc bune pentru ficatul tau

Ficatul este unul din cele mai importante organe pentru sanatate. Functiile sale sunt de a filtra toxinele din sange, de a sintetiza proteinele si de a stoca nutrientii de care are corpul nevoie. Atunci cand ai un stil de viata sanatoas, ficatul functioneaza perfect si elimina toxinele care se acumuleaza in corp.

Dar in zilele noastre numeroase persoane au obiceiuri car nu sunt deloc sanatoase si care pot diminuna eficienta acestui organ, lasand loc unor numeroase boli. Toxinele, excesul de zahar si de grasimi, dar si acumularea de alti compusi pot afecta santatea hepatica in mod semnificativ. Iata care sunt cele sase alimente care pot afecta ficatul.

Mancarea de tip fast food. Problema este ca fiecare din ingredientele din acest tip de mancare este foarte greu de digerat si numai vor duce la acumularea de grasime in corp. Si daca nu vei modera consumul de produse grase, ficatul va deveni gras si vei intampina dificultati cu digestia care sunt legate de supraponderabilitate.

Alimentele prajite. Multe alimente prajite care sunt vandute in supermarchet sunt preparate cu uleiuri de foarte proasta calitate care nu sunt deloc bune pentru organism. Grasimile saturate si compusii care sunt supusi unor temperaturi ridicate poti supraincarca ficatul.

Alimentele grase. Foarte multe alimente grase contin grasimi saturate care nu au deloc beneficii pentru corp. Contin un nivel foarte ridicat de trigliceride si sunt asociate cu marirea colesterolului. Este deci esential sa reduci consumul de carne de porc, de unt, de smantana sau de maioneza.

Alimentele bogate in proteine. Trebuie sa consumi proteiene in cantitati cat mai moderate. Consumate in exces proteinele pot fi anti-productive. Regimele care contin prea multe proteine au tendinta de a supraincarca functia hepatica deoarece ficatul trebuie sa munceasca mai mult pentru a elimina toxinele.

Zaharul. Consumul excesiv de zahar este legat de aparitia multor boli cronice, cum ar fi diabetul, patologiile cardiovasculare si obezitatea.

Bauturile alcoolice. Acesta pot afecta structura hepatica si diminueaza capacitatea sa de a dizolva grasimile care se acumuleaza aici.

Cel mai bine ar fi sa te bazezi cat mai des pe un regim detox care sa te ajute sa elimi toxinele.

About the author
articolesite

Leave a Comment