6 obiceiuri alimentare care pot provoca anxietate si depresie

In general, multa lume este de parere ca un regim echilibrat este sinonim cu un corp zvelt si sanatos. Si totusi, acesta nu este unicul beneficiu al unui stil de viata sanatos. Daca vei avea un regim alimentar echilibrat si obiceiuri alimentare sanatoase, vei avea un spirit mai echilibrat si mai sanatos si el.

Deci ar trebui sa stii care este legatura intre obiceiurile tale alimentare si anexietate sau depresie.

Dependenta de cafeina. Cafeaua poate sa fie in numeroase cazuri, singurul lucru care iti permite sa fii in stare de alerta intreaga zi. Dimineata o ceasca de cafea inainte de a merge la lucru si inca una dupa-masa pentru a continua rutina si recupera tonusul.

Dar cafeina poate sa aiba efecte neplacute pentru creier. Atunci cand o consumi in mod regulat sau zilnic, corpul incepe sa o perceapa drept o nevoie indispensabila pentru a-I garanta functionarea. Iar atunci cand nu consumi cafeina, nivelul de serotonina se reduce si el si apare anxietatea, iritabilitatea si lipsa de concentrare.

Un regim de viata in care consumi prea mult zahar. Consumul excesiv de zahar este unul din cele mai rele obiceiuri alimentare. Nu doar de zahar in sine ci si de alimentele care contin zahar. Nivelul de serotonina din creier va fi astfel afectat si vor aparea starile de depresie. Dar se va mari si productia de cortizol sau presiunea arteriala.

Un exces in alimente prajite. Alimentele prajite care se pregatesc in foarte multa grasime si uleiuri hidrogenate fac foarte rau organismului si te fac sa te ingrasi in acelasi timp. Deci sunt in stransa legatura cu depresia.

Consumul excesiv de sare. Sarea in exces nu este nici ea buna pentru organism. Sarea poate mari presiunea arteriala deci inima trebuie sa se forteze putin mai mult decat de obicei. Iar cand nu consumi atata sare cat trebuie sau cat vrei, te confrunti cu unele sentimente de frustrare, cu depresie si oboseala.

Sari peste micul dejun. Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Iar atunci cand ai tendinta sa suferi de depresie, creierul are nevoie de orice pentru a se mentine in forma.

About the author
articolesite

Leave a Comment