Spirulina, laptuca de mare… de ceva ani incoace, aceste delicii asiatice din mare se regasesc in foarte multe preparate din meniul nostru zilnic. Si chiar daca vin din mare sau din ape dulci, toate varietatile de alge contin o multime de substante benefice pentru organismul nostru.
Consumate si produse de mii si mii de ani in Asia, algele nu au aparut in peisajul alimentar european decat de vreo 50 de ani. Iar in tot acest timp nu am reusit sa profitam din plin de beneficiile lor extraordinare si de potentialul lor nutritional excelent. Mare pacat.
Fie ele micro- spirulina sau chlorella, macroscopice – algele dulse sau laptuca de mare, brune, rosii sau verzi, algele au o multime de beneficii minunate interesante atat pentru industria agroalimentara cat si pentru cea farmaceutica.
Iar la fel ca si legumele, algele se preteaza unor nenumarate preparate, sarate sau dulci si dau nastere unor felurid e mancare delicioase.
Kombu regal, un aliat pentru silueta ta. O alga foarte satioasa datorita nivelului sau important de fibre. Contine si potasiu si are o lejera actiune diuretica. Dar are si un nivel de iod destul de ridicat.
Wakame, cele mai bune pentru femeile insarcinate. Aceasta alga bruna are un nivel foarte important din vitamina B9, adica acidul folic, esential in sarcina. Dar si de calciu sau de fier, nutrienti foarte benefici in sarcina.
Fasolea de mare, cu un efect protector. Aceasta alga cu o forma de fasole, este foarte bogata in tanini cu efecte antioxidante. Este si cea mai buna sursa de magneziu, de fibre, dar si de vitamine C.
Alga dulse, remineralizanta. Foarte bogata in proteine, fibre, magneziu, calciu sau iod, vitaminele K, B si C, alga dulse este cea mai buna idee atunci cand vrei sa inlocuiesti sarea din preparate.
Laptuca de mare in caz de oboseala. O alga verde foarte bogata in minerale, laptuca de mare se recomanda in caz de oboseala, deoarece contine fier anti-oboseala si magneziu antistres.
Nori, cea mai buna pentru vegetarieni. Iata cea mai bogata macro-alga in proteine. Contine si un nivel deloc de neglijat de beta-caroten dar si de fier.
Spirulina pentru a lupta contra oboselii. Este ideala in caz de carente si de oboseala, deoarece contine proteine, minerale esentiale si vitamine foarte benefice.