Ghimbirul este o radacina cu un gust foarte special care se poate folosi in prepararea sosurilor, a marinatelor, a felurilor principale si chiar a unor deserturi. Dar pe langa toate acestea, ghimbirul a devenit foarte popular datorita multiplelor sale proprietati medicinale binefacatoare pentru sanatate.
Iata care sunt cele sapte beneficii ale ghimbirului pe care nu le cunosti cu siguranta.
Ghimbirul amelioreaza circulatia sanguina. Ghimbirul contine magneziu si zinc, elemente cheie pentru a ameliora circulatia sanguina. In plus unele proprietati ale sale pot inhiba acumularea nivelului de colesterol din ficat si astfel se pot evita numeroase probleme cardiovasculare. Este foarte util si pentru a scadea febra si pentru a trata problemele legate de transpiratia excesiva.
Poate ameliora absorbtia nutrientilor. Atunci cand se consuma ghimbir se poate garanta o mai buna ameliorare a nutrientilor. Acesta poate stimula secretiile din stomac si enzimele pancreatice. Deci daca ai probleme cu apetitul poti mesteca ghimbir inainte de masa pentru a-l stimula.
Te ajuta sa eviti gripa si raceala. Ghimbirul are proprietati expectorante si antibiotice, proprietati care ar putea actiona eficient in caz de gripa si raceala. O radacina care se foloseste de secole in Asia pentru a trata gripa, raceala si tusea.
Poate ameliora digestia. Ghimbirul ajuta si la calmarea durerilor intestinale care sunt cel mai adesea provocate de o inflamatie a stomacului. Te ajuta si sa eviti constipatia, poate reduce gazele intestinale si favorizeaza o mai buna diegstie.
Ghimbirul poate fi si anti-cancerigen. Mai multe studii au relevat faptul ca in ghimbir sunt prezente unele substante anti-cancerigene foarte puternice care pot inhiba dezvoltarea celulelor canceroase de la nivelul colonului si prostatei.
Poate intari sistemul imunitar. Consumul regulat de ghimbir poate intari sistemul imunitar si ajuta organismul sa se protejeze de o multime de infectii posibile. Reduce si riscul de a suferi de hemoragii cerebrale si este foarte utile pentru a combate infectiile bacteriene.
Poate calma direrile articulare. Ghimbirul are proprietati anti-inflamatorii foarte importante care ajuta la reducerea inflamatiilor si a durerilor articulatiilor, dar si a altori dureri comune.
Bea deci ceai cu ghimbir, suc cu ghimbir sau presara ghimbirul in tot felul de preparate pentru a beneficia din plin de toate proprietatile sale.