Sucurile naturale si tot felul de sucuri smoothie sunt cei mai buni aliati atunci cand vine vorba despre silueta si vitalitate. Iata sapte trucuri pentru a prepara cele mai sanatoase sucuri smoothie care sa te delecteze in fiecare dimineata.
Mai bune decat produsele lactate, sucurile smoothie si sucurile naturale de fructe sunt cei mai buni prieteni ai tai. Pot completa foarte eficient alimentatia. Dar nu orice tip de amestec este sanatos. Iata cateva trucuri pentru a prepara cele mai bune sucuri smoothie.
Evita ingredientele prea bogate in calorii. Sucurile smoothie nu ar trebui sa contina extra calorii aduse de miere sau de sirop.
Pastreaza coaja fructelor si legumelor. In general, un bun suc smoothie trebuie sa contina un procent de 60% fructe si 40% legume. Este important insa sa pastrezi coaja lor deoarece aici se afla majoritatea micronutrientilor.
Nu trebuie sa depasesti 150 de calorii pe ceasca. Un suc smoothie eficient este unul care nu contine mai mult de 150 de calorii.
Nu folosi sucurile smoothie pentru a inlocui mesele. Datorita fructelor si legumelor cotinute, ai fi tentat cu siguranta sa inlocuiesti mesele cu sucurile smoothie. Ar fi o greseala insa deoarece nu contin toti nutrientii importanti de care are nevoie organismul.
Nu le folosi pe post de « cure medicinale ». Da, sucurile smoothie vin cu o multime de virtuti pentru corp dar nu se pot folosi pe post de medicamente. Asta nu inseamna ca nu te poti bucura de toate virtutile lor- cele cu spanac, cu praz, cu telina si castravete au un plus de fibre si de calciu si te ajuta sa iti purifici corpul, in timp ce sucurile smoothie din lebenita, capsuni sau zmeura au virtuti antioxidante.
Adauga fructe uscate. Poti adauga preparatelor tale fructe uscate precum migdale sau nuci, pentru un plus de consistenta dar si pentru a profita de beneficiile lor care te pot ajuta sa lupti contra bolilor cardiace.
Incearca sa adaugi si mirodenii. Nu ai incercat pana acum sa imbogatesti gustul sucurilor cu mirodenii? Ar fi pacat sa nu incerci. Asezoneaza dupa gust sucurile cu vanilie, scortisoara, ghimbir, curcuma sau ceai verde.