Care sunt cele mai bune uleiuri care iti pot ameliora starea de sanatate?

Acizi grasi, lipide, acid linoleic, acid aflalinoleic, omega 3, omega 6, grasimi trans, grasimi mononesaturate, grasimi polinesaturate… deja simti ca te ia durerea de cap cand tu vrei doar sa stii care sunt cele mai bune uleiuri atunci cand vrei sa iti ameliorezi starea de sanatate? Vei afla acest lucru citind acest articol.

Uleiul de masline. Este cel care te poate proteja de bolile coronariene si de unele tipuri de cancer in unele tari unde populatia are un regim de tip mediteranean. Este slab in grasimi saturate si slab in grasimi omega 6 sau acid linoleic. Dar este bogat in acizi grasi mononesaturati care pot reduce nivelul de colesterol rau si care pot stimula nivelul de colesterol bun. In plus este bogat in antioxidanti sau compusi fenolici.

Uleiul de canola sau de rapita. Este al doilea ulei in ceea ce priveste bogatia sa in acizi grasi omega 3. in zilele noastre, alimentatia oamenilor este muilt prea bogata in acizi grasi omega 6 sau acizi linoleici. Iar un dezechilibru intre nivelul de acizi grasi omega 3 si omega 6 duce la aparitia unor boli cardiovasculare. Cu alte cuvinte, trebuie sa privilegiezi acizii grasi omega  la tine in alimentatie. Uleiul de rapita este cel care indeplineste cu brio aceasta misiune. In plus, mai contine acizi grasi mononesaturati.

Uleiul de in. Uleiul de in este campion incontestabil atunci cand vine vorba despre nivelul de acizi grasi omega 3. Este excelent pentru sanatatea cardiovasculara si te ajuta sa te protejezi de numeroase boli. Are un procent de doar 9% grasimi saturate si o proportie apreciabila de acizi grasi mononesaturati- 16%.

Uleiul de sofranel. Are un procent de 77% de acizi grasi mononesaturati sau omega 9. Este foarte bogat si in acid oleic, ca si uleiul de masline. Se poate consuma uleiul de sofranel in combinatie cu alte uleiuri sau surse de omega 3 pentru a se obtine un echilibru perfect.

Uleiul din nuca de cocos. Cel mai adesea aratat cu degetul din cauza nivelului de grasimi saturate, uleiul din nuca de cocos revine in forta in bucatarii. Dar se pare ca te ajuta chiar sa slabesti. Un ulei controversat de consumat cu moderatie.

About the author
articolesite

Leave a Comment