9 avantaje ale uleiului de masline pentru sanatate

Beneficiile uleiului de masline sunt incomparabile cu cele ale celorlalte tipuri de uleiuri si cercetatorii gasesc in fiecare zi parca tot mai multe. Uleiul de masline este cel mai bun ingredient cu putinta pentru a imbunatati viata si starea de sanatate in general.

Inlocuirea untului si a altor grasimi deloc sanatoase cu uleiul de masline te va ajuta sa previi o multime de boli si te ajuta sa lupti contra efectelor imbatranirii. Trebuie sa consumi doua linguri de ulei de masline extra virgin pe zi pentru cea mai buna stare de sanatate si pentru stare ta de bine.

Iata care sunt beneficiile uleiului de masline in domeniul sanatatii.

Amelioreaza starea de sanatate a pielii. Uleiul de masline este bogat in Vitamina E, un element nutritiv foarte important pentru celulele pielii.

Previne cancerul. Fitonutrientii din uleiul de masline, numiti « oleocanthal » actioneaza ca si ibupopfenul, avand acelasi efect si reducand inflamatiile, ceea ce poate sa reduca riscul aparitiei cancerului de san si recurenta sa.

Beneficii pentru sanatatea digestiva. Numerosii polifenoli din uleiul de masline ajuta la incetinirea dezvoltarii bacteriilor nedorite, aici intrand si bacteriile care sunt responsabile de infectiile din aparatul digestiv.

Previne osteoporoza si amelioreaza santatea oaselor. Un consum regulat de ulei de masline poate ameliora mineralizarea osoasa si calcifierea.

Amelioreaza functia cognitiva. Un studiu recent a ajuns a concluzia ca adultii mai in varsta arata o imbunatatire a memoriei vizuale si o fluenta verbala daca tin dieta mediteraneana.

Scade presiunea arteriala. Consumul regulat de ulei de masline poate duce la diminuarea presiunii arteriale sistolice si a celei distolice.

Amelioreaza sanatatea pancreasului. Uleiul de masline extra virgin este bogat in acid oleic si hidroxytysorol, ceea ce impiedica aparitita pancreatitei acute, adica inflamarea brusca a pancreasului.

Ajuta la prevenirea diabetului. Un regim bogat in ulei de masline si sarac in grasimi saturate este cel mai eficient pentru diabetici. Ajuta la mentinerea nivelului de colesterol in limite normale si amelioreaza si sensibilitatea la insulina.

Reduce riscul de a suferi din cauza depresiei. Un aport mai ridicat de ulei de masline si in grasimi polinesaturate care se gasesc in pesti este asociat cu un risc mai scazut de depresie.

About the author
articolesite

Leave a Comment