Ai auzit pana acum de cereala fonio?

Ai auzit pana acum de cereala fonio? Este o cereala minuscula, cu gust de aluna din ce in ce mai in voga, datorita numeroaselor sale beneficii pentru sanatate.

Cereala fonio este cea mai buna alegere pentru un plus de energie. Simti ca nu mai ai vlaga? Sau ca celulele tale gri functioneza cu incetinitorul sau cu viteza melcului? Daca vrei sa iti regasesti forma sau tonusul si daca vrei in acelasi timp sa iti stimulezi functiile cognitive, poti miza pe cereala fonio. Este o cereala care contine magneziu, un mineral care daca lipseste din organism, duce la stari de oboseala, la hipersensibilitate la stres, la iritabilitate, scaderea moralului, probleme cu somnul dar si la dificultati de concentrare.

Cereala fonio mai contine si fier sau zinc care participa la buna functionare a intregului organism, mai ales la a sistemului imunitar. Dar asta nu este totul. Cereala fonio este foarte bogata in vitaminele B1 si B2, ambele implicate in productia de energie. La toate acestea se adauga si glucidele complexe, adica surse de energie pentru intreaga zi.

Cereala fonio trebuie deci sa fie introdusa la tine in meniu atunci cand vrei sa iti regasesti vitalitatea, mai ales atunci cand depui un efort intelectual si fizic mai intens.

Cereala fonio este o sursa foarte buna de proteine. Cu siguranta ca cei care au un regim de viata vegetarian se vor bucura foarte tare. Aceasta cereala contine in jur de 10% proteine, adica, un nivel la fel de important ca si porumbul sau orzul. Este insa cea mai buna sursa de nutrienti si pentru regenerarea muschilor sau a oaselor.

In plus, cereala fonio nu contine deloc gluten. Deci persoanele care sufera din cauza alergiilor sau a intolerantelor pot profita de ea fara probleme.

Cereala fonio poate regla tranzitul si apetitul. Daca ai tendinta sa te balonezi sau sa te constipi, poti miza fara probleme pe cereala fonio. Contine un nivel destul de important de fibre care te va ajuta sa iti relansezi tranzitul intestinal. In plus, fibrele sale alunga senzatia de foame foarte eficient deci sunt un atu de pret pentru silueta.

About the author
articolesite

Leave a Comment