Alege cura detox in functie de organele “tinta”

Alimente foarte grase sau foarte dulci, preparate procesate pline de arome sau de conservanti chimici, pesticide peste tot in fructe si legume… reziduuri de medicamente in carne sau in lapte, alcool, stres, poluare…Spune stop!

Din cauza toxinelor care se tot acumuleaza, organismul devine mai greoi, obosit si functioneaza cu incetinitorul.

Echipat cu organe care au functia de a elimina si neutraliza toxinele precum ficatul, rinichii sau intestinele, organismul are nevoie de ajutor atunci cand toxinele se acumuleaza in exces.

Daca nu primeste ajutor, organismul se va fragiliza, isi va pierde din tonus, tenul devine tern, apare celulita, cosurile, durerile de cap, starile de greata, insomniile, problemele digestive sau chiar crizele de artrita.

Din aceste motive trebuie sa alegi curele detox care vizeaza fiecare organ vital al corpului in parte.

Pentru un ficat purificat. Cel mai voluminos organ al corpului, ficatul, joaca un rol crucial atunci cand vine vorba despre eliminarea reziduurilor care pot supraincarca organismul. Toate trec prin el- celulele moarte, mineralele uzate, medicamentele toxice, adicitivii alimentari… deci o cura detox, de trei sau de patru ori pe an este mai mult decat necesara. Cel mai bine ar fi deci ca macar o saptamana sa nu mai consumi produse lactate, carne, oua, cafea, alcool si produse semi-preparate. In schimb ar trebui sa iti faci plinul de legume, in special, de brocooli si de varza. Alaturi de cereale integrale si de leguminoase vei obtine cele mai echilibrate meniuri.

Pentru un intestin mai light. Daca te confrunti cu intestine mai lenese ar trebui sa iti faci plinul de fibre. Sunt indispensabile atunci cand vine vorba despre un tranzit mai bun. Privilegiaza in acest caz alimente precum cretusca, prazul sau ceapa. Pentru a proteja peretii colonului, care sunt foarte vulnerabili la acumularea de toxine, poti miza si pe psyllium sau pe ispaghul, seminte foarte bogate in mucilagiu lubrifiant.

Pentru rinichi detoxifiati. Pentru rinichi, trebuie sa mizezi pe proprietatile diuretice ale sucului de mesteacan. Cu ajutorul lui, rinichii vor filtra mai multe toxine si nu le va lasa sa ajunga in sange. In plus, poate minimiza retentia de apa si aparitia celulitei.

About the author
articolesite

Leave a Comment