Daca urmezi un regim pentru stabilizarea glicemiei, trebuie sa stii ca te poti baza pe unele legume adaptate unui regim slab in glucide. Multe legume contin fibre, lucru ce duce la incetinirea glicemiei, dar unele contin si vitamine si minerale speciale care pot influenta cu adevarat nivelul de zahar din sange. Iata care sunt legumele pe care trebuie sa te bazezi si cum poti sa iti stabilizezi glicemia prin intermediul alimentatiei.
Broccoli. Daca iti urmaresti indeaproape indicele glicemic, trebuie sa stii ca broccoli este cea mai buna leguma pentru tine. O ceasca de broccoli ofera 4 grame de proteine si 4 grame de fibre. Este o leguma bogata si in crom, un mineral de care ai neaparata nevoie. Cromul poate incetini glicemia, reduce apetitul si stopeaza pofta de dulce. Un lucru foarte important pentru cei care tin un regim cu un indice glicemic slab si care se lupta mereu cu pofta de dulce.
In plus, broccoli este o leguma care contine si vitamina B6, o vitamina esentiala pentru a calma nervii si pentru a alunga stresul.
Morcovii. Ideali pentru un regim cu un indice glicemic slab. In primul rand au un gust dulce, deci pofta de dulciuri va fi calmata. Contin si multe fibre care ajuta la scaderea nivelului de glicemie din sange. Morcovii au si un nivel ridicat de magneziu care este esential, dupa cum bine stii pentru a regla nivelul de zahar din sange. In plus, ajuta la combaterea acneii, a ridurilor si a neplacerilor cauzate de soare.
Varza. Este una din cele mai bune legume daca iti urmaresti indeaproape nivelul de glucide pe care il consumi. Varza contine un nutrient esential, denumit glutation care ajuta la eliminare toxinelor ficatului si care contribuie la eliminarea agentilor nocivi din sange. Contine si vitamina C care ajuta la intarirea sistemului imunitar si buna functionare a sistemului digestiv si a articulatiilor. Varza contine si un nivel slab de hidrati de carbon si nu contine zahar. O poti consuma prepoarata pe vapori si sub forma de kimchi, mai usor de digerat.
Dovleacul Cucurbta Moschata. Este un aliment excelent pentru a pierde in greutate, pentru piele si pentru glicemie. Contine foarte putine glucide. Este bogat in vitaminele A si C in fibre si potasiu. Il poti coace la cuptor, taia rondele si sa il prepari apoi la fel ca si pe cartofii prajiti. Este delicios si excelent pentru sanatate.