Alimentele ideale pentru eliminarea toxinelor

In momentul in care, in cadrul unui regim alimentar, integram alimente care permit eliminare excesului de toxine, incurajm organismul sa functioneze mai bine si optimizam functiile acestuia. Corpul nostru munceste incontinuu pentru curatarea sangelui si eliminarea toate toxinelor care ne pot afecta starea de sanatate. In ciuda acestui fapt, pot aparea o multime de neplaceri, sistemul imunitar devine din ce in ce mai fragil. Prin urmare, se impune o eliminare a toxinelor. Va prezentam in cele ce urmeaza cele mai bune alimente pentru eliminarea toxinelor.

Usturoiul. Utilizat in gastronomie datorita gustului si mirosului sau mai aparte, usturoiul este un aliment-medicament care nu poate lipsi din cadrul unui regim alimentar. Acest aliment este bogat in substante antioxidante si antiinflamatorii care stimuleaza curatarea ficatului si a sangelui pentru a evita dezvoltarea anumitor boli. Compusii sai sulfurosi favorizeaza eliminarea toxinelor si calmeaza inflamatiile provocate de retentia de lichide.

Curcuma. Curcuma este un condiment natural, din ce in ce mai reputat datorita valorii sale nutritionale si numeroaselor proprietati medicinale. Bogata in antioxidanti, in compusi antiinflamatorii si in nutrienti esentiali, curcuma este unul din cele mai bune remedii pentru eliminarea toxinelor in exces. Compusul sau activ, curcumina este cel care ii ofera toate aceste proprietati interesante.

Sfecla. Sfecla este una din cele mai complete legume din punct de vedere nutritional. Contine fibre, antioxidanti si alte substante benefice organismului nostru, ideale pentru curatarea ficatului si sangelui. Sfecla contribuie la restaurarea echilibrului PH-ului corpului nostru, cheia in reglarea proceselor inflamatorii si favorizarea eliminarii deseurilor.

Avocado. Avocado contribuie la pierderea in greutate si la reducerea riscurilor de a dezvolta unele boli cardiace. Acest fruct delicios, bogat in vitamine, minerale si antioxidanti diminueaza prezenta toxinelor din sange si amelioreaza oxigenarea celulara. Avocado confera organismului acizi grasi esentiali care faciliteaza eliminarea colesterolului rau si reglarea meanismelor inflamatorii ale corpului. Avocado contine glutathion, o substanta cu efecte anti-canceroase, care faciliteaza eliminarea toxinelor.

About the author
articolesite

Leave a Comment