Beneficiile incredibile ale ceaiului verde

Exista o multime de motive pentru care ceaiul verde face parte din culturile asiatice de mai multe secole. Este vorba despre o bautura bogata in antioxidanti si nutrtienti care ii confera organismului nenumarate beneficii. Ceaiul verde este de un real ajutor pentru intarirea sistemului imunitar si in prevenirea unui numar mare de boli. In plus, ceaiul verde este excelent pentru slabit, pentru prevenirea problemelor de sange dar si a anumitor tipuri de cancer.

Ceaiul verde este bogat in antioxidanti

Antioxidantii sunt niste compusi chimici ce au drept sarcina combaterea altor molecule precum radicalii liberi. Ceaiul verde este o sursa bogata de antioxidanti ceea ce face din el un excelent aliat in prevenirea bolilor cronice precum dar si a imbatranirii premature a pielii.

Ceaiul verde contribuie la prevenirea cancerului

Studiile au scos in evidenta faptul ca ceaiul verde are importante proprietati, promitatoare in ceea ce priveste riscul dezvoltarii anumitor tipuri de cancer. S-a descoperit faptul ca antioxidantii existenti in ceaiul verde contribuie la diminuarea riscului de aparitie a cancerului de prostata. Intr-un alt studiu s-a observat o diminuare cu pana la 18% a riscului de a suferi de cancer pulmonar.

Sanatatea cardiaca

Continutul bogat de antioxidanti face din ceaiul verde un aliat de nadejde in reglarea nivelului de colesterol rau. Datorita acestui lucru specialistii considera ca un consum regulat de ceai verde poate diminua riscurile cardiace si alte probleme legate de sanatatea cardiovasculara.

Ceaiul verde imbunatateste sanatatea ficatului

Ficatul este organul responsabil de filtrarea toxinelor acumulate in fluxul sanguin care ne pot afecta sanatatea. Cu toate acestea, excesul de toxine poate sa ne afecteze sanatatea si sa impiedice functionarea corecta a acestuia. O ceasca de ceai verde pe zi este solutia ideala pentru purificarea ficatului si pentru a ne asigura de faptul ca functioneaza asa cum trebuie. Consumul regulat de ceai verde contribuie la prevenirea pagubelor provocate de substantele toxice precum alcoolul.

Ceaiul verde stimuleaza metabolismul

S-a demonstrat faptul ca ceaiul verde contribuie la prevenirea si la reducerea excesului de greutate corporala. Ceaiul verde contribuie la activtarea metabolismului, la imbunatatirea capacitatii de a arde caloriile, actioneaza ca un cardioprotector.

About the author
articolesite

Leave a Comment