Beneficiile semintelor de floarea-soarelui

Semintele de floarea-soarelui sunt seminte cu beneficii minunate pentru sanatate. Acest lucru se explica in principal datorita bogatiei si calitatii nutrientilor pe care ii contin. Aceste seminte contin mai ales vitamine si minerale, esentiale organismului. Dar se recomanda insa ca aceste seminte sa se consume cu moderatie.

Semintele de floarea-soarelui- o sursa foarte buna de antioxidanti. Semintele de floarea-soarelui contin antioxidanti pretiosi. Sunt in special, o sursa foarte buna de vitamina E deci. Acesti antioxidanti pot combate imbatranirea celulara provovcata de radicalii liberi. Pot limita si riscul aparitiei unor tipuri de cancer si a unor patologii cardio-vaculare.

Au si un interesant efect anti-age deoarece pot limita imbatranirea celulelor pielii.

Semintele de floarea-soarelui, ideale pentru a-ti face plinul de nutrienti. Semintele de floarea –soarelui contin foarte multi nutrienti indispensabili pentru buna functionare a organismului. Sunt o sursa foarte importanta de fosfor, necesar membranelor celulare, dar si sanatati oaselor si dintilor.

Semintele de floarea – soarelui contin si foarte mult cupru, necesar printre altele, la formarea de colagen si de fier, necesare pentru transportul de oxigen.

De asemenea, semintele de floarea-soarelui sunt foarte bogate in vitamina B6 si magneziu. Adica elemente esentiale pentru a preveni crampele musculare, pentru a limita riscurile de a sueri de osteoporoza sipentru a trata durerile premenstruale.

Semintele de floarea-soarelui te ajuta sa reduci nivelul de colesterol rau. Iata principalul beneficiu al semintelor de floarea- soarelui. Sunt cele care te ajuta sa reduci nivelul de colesterol sanguin. Semintele de floarea-soarelui sunt foarte bogate in acizi grasi nesaturati, adica in grasimi bune care te ajuta sa reduci in mod natural nivelul de colesterol.

Se recomanda insa ca semintele de floarea-soarelui sa se consume cu moderatie, deoarece contin destul de multe calorii- peste 600 de kcal pe 100 de grame.

Semintele de floarea-soarelui contin si un nivel important de fitosteroli, molecule vegetale care iau locul colesterolului in cadrul digestiei. Iar colesterolil care nu este asimilat va fi eliminat.

Iar dentistii sunt de parere ca daca se consuma in mod excesiv semintele de floarea -soarelui, acestea pot afecta emailul dentar. Dar un pumn de seminte de floare-soarelui consumate din cand in cand nu are cum sa iti faca rau.

About the author
articolesite

Leave a Comment