Beneficiile surprinzatoare ale scortisoarei

Delicioasa in deserturi, vanduta sub forma de baton sau de pudra, scortisoara este o mirodenie cu foarte multe virtuti pentru sanatate dar si pentru frumusete.

Folosita din negura timpurilor in medicina chinezeasca, scortisoara este apreciata si azi pentru multiplele sale proprietati benefice.

Scortisoara contra infectiilor florei intestinale. Pe langa faptul ca este cel mai bun anti-inflamatoriu si ca poate calma arsurile intestinale, scortisoara are virtuti anti-microbiene, anti-parazitare, anti-virusi sau antiseptice. Adica proprietati foarte benefice pentru a lupta contra infectiilor florei intestinale. Virtutile sale sunt cele care te vor ajuta sa lupte contra problemelor legate de digestie si pot reduce starile de greata.

In acest caz, poti apela la scortisoara sub forma de ulei esential. Pentru a atenua senzatia de balonare, poti dilua uleiul esential de scortisoara intr-un ulei vegetal. Maseaza cu amestecul obtinut abdomenul.

Scortisoara contra diabetului si colesterolului. Scortisoara este cea mai buna pentru a reduce nivelul de zahar din sange. Este deci foarte utila pentru persoanele care sufera din cauza unui nivel ridicat de glicemie sau de colesterol. Pentru cei care sufera din cauza diabetului de tip 2, scortisoara este cea mai buna alegere deoarece poate mari cantitatea de insulina din sange.

Un remediu natural pe baza de scortisoara este deci cea mai buna idee pentru a completa tratamentul medical. In acest caz este vorba despre o infuzie. Trebuie sa amesteci pur si simplu scortisoara cu o lingura de miere. Lasa la infuzat batonul de scortisoara si savureaza-l.

Scortisoara contra caderii parului. In domeniul frumusetii, scortisoara are o multime de virtuti minunate. Este cea care poate intari structura parului, reducandu-i fragilitatea si caderea in acelasi timp. Contine o enzima, pe numele sau, peroxidaza naturala, care te ajuta sa deschizi parul in mod natural.

O masca home-made este cea mai buna idee deci de a profita de toate beneficiile minunate ale socrtisoarei. Amesteca 4 linguri de scortisoara cu 6 linguri de miere si cu apa. Lasa masca sa actioneze timp de 30 de minute sau chiar o ora pe varfuri si clateste mai apoi din abundenta.

Cel mai bine ar fi sa alegi variatatea Ceylan de scortisoara, deoarece contine cele mai multe principii active.

About the author
articolesite

Leave a Comment