Canepa, cel mai sanatos ingredient

Uita de toate ideile preconcepute cu privire la canepa. Sub aerul sau hippie, canepa a devenit pe cealalta parte a Atlanticului noua « bomba » sanatoasa pe care trebuie sa o folosesti in farfurie sau sa o folosesti pentru piele. Iata mai multe despre acest ingredient-hit care este gata sa seduca pe toata lumea.

Ai ridicat deja o spranceana? Canepa cel mai sanatos ingredient? Iremediabil asociata cu faiumosul cannabis, canepa este o planta cu mii si mii de virtuti care poate inlocui cu succes semintele de chia sau varza kale.

Cultivata de mii si mii de ani pentru beneficiile sale alimentare si cosmetice, canepa se reintoarce in forta de ceva vreme incoace si se foloseste mai ales sub forma de seminte sau de ulei.

Canepa, cel mai bun aliat al alimentatiei tale. Reputatia canepii a fost reabilitata si a devenit un aliment foarte celebru mai ales datorita virtutilor sale minunate in domeniul sanatatii. Este bogata in acizi grasi omega 3 si omega 6, adica in grasimi bune si in vitaminele B si E. In plus, semintele de canepa sau uleiul de canepa te ajuta sa iti mentii un nivel scazut de colesterol si te ajuta si sa iti intaresti sistemul imunitar. Este excelent si pentru a lupta contra bolillor cardio-vasculare si pentru a –ti mentine intr-o stare buna sistemul nervos.

Cum se poate degusta canepa? Se pot folosi semintele presarate peste salate pentru un gust crocant minunat sau se poate folosi un strop de ulei in felurile de mancare sau in salate. Gustul sau de aluna este unul delicios.

Canepa este idela si pentru hidratare. Folosita sub forma de ulei cosmetic, canepa are o multime de virtuti- hidratante, poate sa regenereze si sa faca mai ferma pielea.

Canepa este deci cea mai buna idee pentru piele si se poate folosi sub forma de crema sau ser anti-age. Este ideala si in tot felul de balsamuri care pot activa microcirculatia sau pentru a lupta contra rosetii pielii. Canepa poate sa limiteze pierderea de apa, avand o actiune sinergica cu sebumul si poate intari functia de bariera in acelasi timp.

About the author
articolesite

Leave a Comment