Care sunt alimentele pe care trebuie sa le consumam in aceasta toamna?

Zilele frumoase de vara lasa locul zilelor mohorate de toamna. Incepand cu luna Septembrie se impune schimbarea alimentatiei, trebuie sa ne orientam spre fructele si legumele de sezon. Care sunt alimentele vedeta ale toamnei?

Para

Beneficii: bogata in vitaminele C, A, B si E si in minerale. Para este o sursa excelenta de fibre cu o putere antioxidanta importanta. Para reduce riscurile aparitiei diabetului si are un indice glicemic scazut. Continutul ridicat de vitamine contribuie la eliminare acidului uric in special daca este consumata si coaja. Este recomandata persoanelor care sufera de reumatism si artrita.

pere

Mandarinele

Beneficii: bogate in Vitamina C, mandarinele sunt excelente surse de fibre cu o putere diuretica si revitalizanta. Mandarinele impiedica fermentarea alimentelor si reduc colesterolul. Consumul de mandarine este recomandat persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala.

Smochinele

Beneficii: smochinele sunt bogate in vitaminele A, K si in vitaminele din grupa B. De asemenea, smochinele au un continut bogat de fibre, minerale si calciu. Sunt ideale pentru persoanele cu un tranzit mai lenes si pentru cele care vor sa isi faca plinul cu antioxidanti. Potrivite si pentru sportivi datorita continutului de minerale.

Papaya

Beneficii: papaya este un fruct bogat in acizi aminati care ne protejeaza de imbatranirea prematura, in vitamine, antioxidanti si fibre. Papaya este excelent pentru sanatatea sistemului digestiv.

Varza alba

Beneficii: bogata in vitamina C si minerale, o sursa excelenta de fibre cu un continut scazut de calorii. Varza alba este recomandata persoanelor care vor sa slabeasca. Continutul bogat de fibre, vitamine si minerale ii permit sa se afle in topul alimentelor sanatoase.

Fenicul

Beneficii: sursa buna de vitaminele A, B si C, putere antioxidanta, contine poliacetilene, compusi bioactivi cu efect anti-inflamatoriu si antibacterian. Pentru cei care nu consuma produse lactate, feniculul este alternativa perfecta. Bogat in calciu, fenicului confera 5% din doza zilnica recomandata.

About the author
articolesite

Leave a Comment