Care sunt beneficiile semintelor de chia?

Pe langa faptul ca amelioreaza moralul datorita aportului de triptofan, semintele de chia ne ajuta sa fim mai energici si sa pierdem in greutate.

Conform legendei, cei care au folosit pentru prima data semintele de chia au fost razboinicii azteci care profitau de valorile energetice ale acestor seminte inainte de fiecare batalie. In ultimii ani, semintele de chia au capatat denumirea de super-aliment datorita faptului ca dispun de numeroase calitati nutritionale, extrem de utile pentru imbunatatirea starii noastre de sanatate si pentru pierderea in greutate.

Chiar daca nu este vorba de un produs miraculos, persoanele care au consumat deja seminte de chia au constatat faptul ca acestea favorizeaza pierderea in greutate. Unul din principalele motive pentru care semintele de chia ar trebui sa fie consumate mai des este urmatorul : sporesc senzatia de satietate, ne ajuta sa controlam anxietatea aflata in stransa legatura cu ingestia compulsiva a caloriilor.

In plus, semintele de chia au un aport considerabil de fibre, nutrienti esentiali pentru favorizarea buna functionare a celor mai importante organe ale corpului.

Semintele de chia contribuie la diminuarea nivelului de zahar din sange. Fibrele sunt responsabile si de reglarea nivelului de zahar din sange.

Consumul regulat de seminte de chia poate reprezenta modalitatea ideala de a preveni constipatia si problemele care afecteaza sistemul digestiv. Combinatia de fibre insolubile si solubile creeaza un echilibru perfect care faciliteaza trecerea alimentelor prin tractul digestiv.

Semintele de chia ne protejeaza inima. Unul din principalii declansatori ai bolilor cardiovasculare este nivelul ridicat de colesterol care obstrueaza vasele de sange si impiedica circulatia sanguina. In momentul in care suferim de o deficienta a sistemului circulator, sangele are nevoie de mai multa vreme sa ajunga in celulele corpului si inima poate fi afectata.

Semintele de chia se dovedesc a fi excelente aliate ale inimii deoare contribuie la reducerea nivelului de colesterol. In plus, aportul de acizi esentiali contribuie la reducerea procesului inflamator al corpului, aflat in stransa legatura cu atacurile de cord si accidentele vasculare cerebrale.

Semintele de chia reprezinta optiunea perfecta pentru persoanele care nu doresc sa consume proteine de origine animala.

About the author
articolesite

Leave a Comment