Care sunt cauzele picioarelor umflate

Picioarele umflate sunt un simptom comun care poate fi cauzat de o varietate de factori. În general, umflarea picioarelor este o acumulare de lichid în țesuturile moi din picioare și glezne. Această afecțiune este cunoscută și sub numele de edem periferic și poate fi cauzată de o serie de probleme de sănătate.

Una dintre cele mai frecvente cauze ale picioarelor umflate este retentia de lichide, care poate fi cauzata de o serie de factori, inclusiv:

  1. Insuficiența venoasă cronică: aceasta este o problemă comună a sistemului venos, care poate duce la o circulație deficitară a sângelui și o acumulare de lichid în picioare.
  2. Probleme renale: rinichii pot fi afectați de diverse probleme și nu pot elimina excesul de lichide din corp. Acest lucru poate duce la umflarea picioarelor și a altor părți ale corpului.
  3. Boli de inima: Insuficienta cardiaca sau alte afectiuni ale inimii pot provoca retentia de lichide in corp, inclusiv in picioare.
  4. Probleme hepatice: hepatita, ciroza si alte afectiuni hepatice pot cauza umflarea picioarelor.
  5. Factori de stil de viata: o dieta bogată in sare, sedentarismul, obezitatea și sarcina pot fi cauze ale retentiei de lichide in picioare.

Alte cauze posibile ale picioarelor umflate includ:

  1. Tromboza venoasă profundă: Aceasta este o afecțiune gravă care poate fi cauzată de formarea unui cheag de sânge într-o venă profundă din corp, de obicei în picior. Aceasta poate provoca umflarea picioarelor, durere si alte simptome.
  2. Trauma: rănile și traumatismele pot provoca umflarea picioarelor. Acest lucru poate fi o consecință a unei leziuni sau a unei intervenții chirurgicale la nivelul piciorului sau gleznei.
  3. Infecție: unele infecții pot provoca umflarea picioarelor, inclusiv celulita sau erizipel.
  4. Efecte secundare ale medicamentelor: unele medicamente pot provoca retentia de lichide in organism, care poate duce la umflarea picioarelor. De exemplu, medicamentele pentru tensiunea arteriala, steroizi, hormoni, antidepresive si alte tipuri de medicamente pot cauza edem periferic.
  5. Probleme cu limfa: blocarea sau afectarea sistemului limfatic poate duce la acumularea de lichid în picioare și în alte părți ale corpului.

În general, tratamentul pentru umflarea picioarelor depinde de cauza subiacentă. Dacă este cauzată de o afecțiune subiacentă, trebuie tratată acea afecțiune.

About the author
articolesite

Leave a Comment