Care sunt cele mai bogate alimente in antioxidanti?

Datorita compusilor activi, antioxidantii ne permit sa luptam impotriva radicalilor liberi. Antioxidantii ne protejeaza organismul de bolile cardiovasculare, inflamatorii si de un numar mare de tipuri de cancer. Iata care sunt cele mai bogate alimente in antioxidanti.

Cuisoarele. Cuisoarele sunt bogate in flavonoide, compusi organici si antioxidanti prezenti in vegetale. Sunt dotate cu numeroase proprietati medicinale si sunt recomandate in caz de oboseala cronica deoarece intaresc sistemul imunitar. Antivirale, antiseptice, antibacteriene, cuisoarele calmeaza durerile de dinti si calmeaza infectiile urinare. Datorita proprietatilor analgezice si anti-inflamatorii, cuisoarele se pot folosi pe post de anesteziant pentru calmarea durerilor musculare.

Cacao. Cacaua este bogata in cathecina, antioxidanti care sporesc cheltuielile energetice ale organismului. Cacaua are cel mai bogat continut de magneziu si de antioxidanti. Este dotat cu proprietati anti-aging.

Cimbru. Cimbrul este bogat in flavonoide si in acizi fenolici. Acestia din urma au o putere antioxidanta care lupta in mod eficient impotriva bolilor cardiovasculare si anumitor tipuri de cancer. Cimbrul este cunoscut pentru actiunea sa antivirala si stimulanta. Contribuie la intarirea sistemului imunitar si lupta impotriva starilor febrile si de oboseala.

Ghimbirul. Ghimbirul este bogat in polifenoli, antioxidanti ce neutralizeaza radicalii liberi. Crampe, balonari, aerofagie, ghimbirul este ideal pentru tratarea problemelor intestinale. Antibacterian, antiinflamatoriu, ghimbirul calmeaza durerile provocate de reumatism, durerile dentare si de gat. Stimuleaza circulatia sanguina si intareste sistemul respiratoriu.

Migdalele. Bogate in antioxidanti si in acizi grasi esentiali, migdalele reprezinta aliatii de pret ai starii noastre de sanatate. Studii recente arata ca intre consumul de migdale si controlarea greutatii exista o stransa legatura. In ciuda continutului ridicat de lipide si de calorii, migdalele joaca un rol esential in starea noastra de sanatate. Consumate de cel putin doua ori pe saptamana, fructele uscate oleaginoase precum migdalele pot reduce cu pana la 16% riscul de mortalitate coroniara. Joaca un rol important in sistemul imunitar, sanatatii dentare si musculare.

About the author
articolesite

Leave a Comment