Care sunt cele mai bune rezolutii in materie de nutritie pentru luna ianuarie 2017?

Sa folosesti cat mai multe varietati de faina si de lapte, sa consumi doar grasimi bune si cele mai benefice seminte… care sunt cele mai bune rezolutii in materie de nutritie in anul 2017 si mai ales in luna ianuarie?

Tine post in luna ianuarie. De ce? Pentru ca toata lumea a facut cu siguranta excese de sarbatori, pentru ca avem kilograme in plus de dat jos si pentru ca mesele copioase si excesele au drept consecinta stari de oboseala, o digestie ingreunata si multe altele. Un post tinut o saptamana in care ai grija sa te odihnesti, sa te hidratezi si sa faci miscare este cel mai bun pentru purificarea organismului.

Mizeaza pe grasimile bune. Grasimile bune sunt indispensabile organismului deoarece acesta nu le poate produce el singur. Deci in 2017 trebuie sa consumi cat mai mult ulei de masline, de in sau de nuci, avocado, pește gras si fructe uscate oleaginoase care sunt foarte hranitoatre si care sunt foarte bune pentru moral in acelasi timp.

Foloseste seminte peste tot. Seminte de in, de chia, de dovlecel… cu siguranta ca ai auzit deja de beneficiile lor. Sunt excelente pentru sanatate si sunt delicioase in salate, in deserturi sau in iaurturi.

Reinvata sa iubesti supele. In anul 2017 va trebui sa reintroduci supele la tine in meniu. Nu trebuie sa te bazezi pe banalele legume precum morcovii, cartofii sau pastarnacul, ci sa incerci sa iti delectezi papilele gustative. Poti incerca de exemplu sa prepari legumele la cuptor cu miere sau cu sirop de artar si sa le caramelizezi inainte de a prepara supele. Poti miza si pe cele mai sanatoase precum cartoful dulce, feniculul sau topinamburul. Foloseste cateva legume antioxidante precum curcuma si presara pe ele seminte sau fructe uscate oleaginoase.

Foloseste o cat mai mare varietate de lactate sau tipuri de faina diverse pentru placerea papilelor gustative. Te vei bucura nu numai de cel mai bun gust ci si de un aport nutritional mai interesant.  Astfel ca faina de hrisca, de orez, de porumb, de quinoa sau din samburi de struguri sunt cele mai delicioase. Laptele de vaca poate sa fie inlocuit de lapte de cocos sau de soia. Le mai poti testa pe cele de migdale, de ovaz sau de susan.

About the author
articolesite

Leave a Comment