Vrei sa reduci consmul de carne dar vrei sa te bucuri in acelasi timp de un aport optim de proteine, esentiale pentru organism? Acest lucru este posibil cu ajutorulproduselor de origine vegetala. Care sunt cele mai bune si cele mai sanatoase alternative pe care poti miza?
Pe vremuri, carnea reprezenta ingredientul principal din majoritatea meselor, dar mai nou toata lumea incearca sa o inlocuiasca cu alternative din ce in ce mai santoase, foarte benefice pentru sanatate.
Alimentele care contin proteine vegetale au cele mai bune calitati nutritive pentru sanatate. Dar sunt si cele care te vor ajuta sa te bucuri de cele mai variate si de cele mai minunate gusturi la tine in bucatarie.
Soia, un veritabil must have. Soia este fara doar si poate un ingredient vedeta, devenit de-a lungul timpului un ingredient de baza din orice bucatarie vegetariana care se respecta.
Leguminoasele, cei mai buni aliati ai tai. Leguminoasele precum fasolea alba sau rosie, nautul, mazarea sau lintea sunt aliati de pret atunci cand vrei sa inlocuiesti carnea si sa te bucuri de proteine de calitate. Te vor ajuta sa te bucuri de un regim alimentar echilibrat si sa te bucuri de cele mai variate si mai delicioase preparate in acelasi timp. Sunt delicioase in salate, pentru a inlocui carnea in burger, pentru a prepara fripturi vegetale…
Poti miza si pe alge, atunci cand vrei sa prepari un burger veggie, care sunt de doua ori mai bogate in proteine decat carnea. Lupinul este si el leguma care poate inlocui deminune carnea sau laptele.
Cerealele, un atu de pret din alimentatie. Cerealele precum graul, meiul sau ovazul sunt si ele foarte bogate in proteine. Dar noua vedeta din alimentatia vegetarienilor este fara indoiala seitanul, un aliment aterizat direct din farfuria traditionala a chinezilor sau a japonezilor, care se prepara pe baza de proteine de grau. Nu contine foarte multe grasimi sau colesterol si este campion atunci cand vine vorba despre continutul de proteine. Se poate frige, se poate fierbe, prepara la cuptor… In plus, seamana foarte bine la aspect cu carnea. Deci de ce te-ai priva de el?