Sub forma de ceai, salvia este o planta care te ajuta sa tratezi numeroase probleme cu care te confrunti zilnic- dureri de gat, probleme cu digestia, bufeuri de caldura…. Descopera multiplele beneficii ale salviei si cum trebuie sa se pregateasca.
Salvia Officinalis, o planta medicinala must have. Salvia Officinalis sau Salvia din gradina este o planta originara din bazinul meditereanean. Proprietatile sale medicinale sunt cunoscute de secole intregi. Grecii din Antichitate o foloseau pentru a trata durerile de stomac. Se spune ca cine are salvie in bucatarie nu mai are nevoie de medic.
Beneficiile ceaiului de salvie. Sub forma de ceai, salvia este ideala pentru a trata durerile de gat, dar si durerile cauzate de faringita datorita proprietatilor sale anti-inflamatorii si antiseptice. In acest caz, ceaiul de salvie se poate folosi mai ales pentru a face gargara. Are si beneficii digestive- dupa mesele mai copioase este cea mai buna idee pentru a te ajuta sa digerezi. Are un efect antispasmodic si te ajuta sa calmezi si sa tratezi durerile de stomac. Poate trata si balonarile si reduce gazele intestinale.
Ceaiul de salvie este foarte eficient si in cazul in care ajungi la menopauza pentru a trata bufeurile de caldura deoarece produce un fito-estrogen care ar putea compensa scaderea estrogenului legat de incetarea functiilor ovarelor.
Salvia este foarte buna si in cazul in care suferi din cauza unei transpiratii excesive. Secretul sau- acidul ursolic care are proprietati astringente si antiseptice.
Cum se prepara? Pentru un ceai de salvie, ai nevoie de intre 1 ai 1,5 grame de salvie la 200 ml. Pune apa la fiert apoi vars-o peste frunzele de salvie. Acopera totul pentru a nu pierde nimic din activii sai si lasa la infuzat timp de 12 minute. Filtreaza si bea acest ceai de mai multe ori pe zi, in functie de simptome. In caz de dureri de gat poti face o gargara cu acest ceai sau in caz de transpiratie excesiva poti face o baie de picioare. In acest caz ai nevoie de 5-8 grame de frunze de salvie pentru un litru de apa. Stai cu picioarele timp de 20 de minute in apa calduta.