Cele mai bune alimente care pot optimiza o cura detox

Unele alimente, alese asa cum trebuie, sunt cea mai buna idee atunci cand vrei sa iti optimizezi cura detox. Foarte usor de introdus in alimentatie, sunt cele care te vor ajuta sa te bucuri de o stare de bine minunata.

Si pe langa faptul ca sunt incredibil de savuroase, aceste alimentele vin cu o multime de beneficii pentru sanatate, te ajuta sa iti faci plinul de energie, sa ai un ten perfect si un abdomen mai plat.

Care sunt deci alimentele must have de la tine din farfurie?

Fructele Goji. Fructele Goi fac parte din cadrul superalimentelor de descoperit neaparat. Sunt delicioase alaturi de fulgii de ovaz dimineata, sunt pline de vitamine, de fier, dar si de beta-caroten. Dar contin si un nivel foarte important de antioxidanti, ajutandu-te sa te tii departe de radicalii liberi.

Miso. Miso vine cu o minunata savoare sarata pentru toate preparatele tale. Acest aluat din soia fermentata este cea mai buna idee pentru detox si pentru sanatate, deoarece este foarte bogat in vitamine si nutrienti. Poate combate anumite tipuri de cancer si bolile legate de radioactivitate.

Sfecla rosie. Este o leguma foarte apreciata de catre vegetarieni. Dar si o leguma foarte bogata in antioxidanti care te ajuta sa diminuezi nivelul de colesterol rau. Caloriile pe care le contine sunt infime.

Semintele de in. Semintele de in pot sa fie folosite in numeroase preparate – alaturi de cerealele de dimineata sau chiar pe painea prajita pentru un plus de savoare. Sunt de mare ajutor pentru digestie, vin doar cu grasimile sanatoase necesare, mai ales cele de tip omega 3 si au proprietati anti-inflamatorii minunate.

Spanacul. Este un aliment detox prin excelenta. Se poate folosi foarte usor in nenumarate retete, mai ales in supe sau salate. Are o armata de vitamine si de minerale, ideale pentru intreg organismul.

Ceaiurile de plante. Iata cea mai buna modalitate prin care poti incepe o cura detox. Ceaiul verde sau ceaiul roiboos sunt varietati de ceaiuri care contin un nivel important de antioxidanti si care ajuta corpul sa limiteze efectele nefaste ale radicalilor liberi.

Usturoiul. Un alt superaliment atunci cand vorbim despre o cura detox. Are compusi sulfurici si proprietati antibacteriene, antivriale si antiseptice, care fac din el un minunat partener de nadejde atunci cand vine vorba despre cura detox,

About the author
articolesite

Leave a Comment