Colesterol- ce poti face in caz de Hipercolesterolemie?

Nu stii ce sa faci in cazul in care te confrunti cu un exces de colesterol in sange? Nu stii ce alimentatie ar trebui sa adopti? Citeste acest articol pentru a afla raspunsurile la intrebarile tale.

Mai intai, trebuie sa ne amintim ca problemele legate de colesterol pot sa aiba doua cauze- in primul rand ficatul, care il produce in mod natural si a doua sursa- alimentatia.

In cantitati corecte, colesterolul este foarte important atunci cand vine vorba despre functionarea anumitor celule.

Un exces de colesterol rau poate sa duca la astuparea arterelor si poate sa duca la patologii cardiovasculare.

Ce poti face deci in caz de Hipercolesterolemie? O alimentatie sanatoasa este mai mult decat indispensabila atunci cand vine vorba despre scaderea nivelului de colesterol rau. Dar mai concret care sunt reflexele de adoptat?

Evita alimentele bogate in colesterol. Chiar daca nu este posibil sa limitezi sinteza de colesterol atunci cand vine vorba despre ficat, poti influenta a doua sursa – alimentatia. Unele alimente pot contine in mod natural colesterol- ouale, maruntaiele, etc. Deci daca suferi de Hipercolesterolemie, ar trebui sa eviti aceste alimente.

Limiteaza aportul de grasimi saturate. Aportul de lipide ar trebui sa reprezinte intre 30 si 35% din aportul zilnic recomandat. Trebuie sa limitezi alimentele bogate in acizi grasi saturati precum untul, branza, smantana, unele tipuri de carne grasa… In schimb, ar trebui sa privilegiezi, alimentele bogate in acizi grasi mono- nesaturati care protejeaza sistemul cardiovascular.

Mananca fibre. Ar trebui sa consumi in mod regulat fibre mai ales daca suferi din cauza Hipercolesterolemiei. Acestea tin prizonier colesterolul in tubul diegstiv si faciliteaza eliminarea sa naturala. Fructele si legumele sunt cele mai bune surse. Dar si fulgii de ovaz, cerealele integrale precum graul integral sau fructele uscate, nucile sau semintele.

Trebuie sa ai o igiena sanatoasa atunci cand vine vorba despre alimentatie. Unele reguli de igiena se impun atunci cand vine vorba despre Hipercolesterolemie. In primul rand ar trebui sa renunti la fumat pentru a nu distruge si mai tare sitemul cardiovascular. Limiteaza si consumul de alcool si fa miscare fizica in mod regulat.

About the author
articolesite

Leave a Comment