Vrei sa inlocuiesti laptele de vaca fie pentru a consuma o varietate mai sanatoasa, fie ca suferi din cauza unei intolerante la lactoza? Sau poate ca vrei sa explorezi noi savori fara sa neglijezi in vreun fel aporturile nutritionale. Iata care sunt cele mai sanatoase alternative.
Laptele de soia. Are mai putine calorii decat laptele de vaca si un nivel important de proteine, un lucru foarte important atunci cand vrei sa renunti la cele de origine animala. Se foloseste foarte mult in preparatele sarate deci este un aliat de pret pentru a descopri noi savori. Trebuie sa fie consumat mai ales sub forma sa fermentata pentru a-i pastra valoarea nutritiva.
Laptele de migdale. Este foarte racoritor, deci ideal de consumat vara, are calciu, fibre si acizi omega 3, deci pe langa gustul sau delicios este un aliat de pret pentru sanatate. Este satios si ajuta la digestie. Laptele de migdale se mai poate consuma si amestecat cu ciocolata neagra.
Laptele de ovaz. Este din ce in ce mai popular. Are un gust dulce, nu atat de pronuntat ca si cel de soia sau de migdale. Se spune ca poate stimula activitatea cerebrala si contin foarte putini acizi grasi saturati. La fel ca si laptele de migdale, acesta contine si calciu. Este si un aliment bogat in fibre care va sti cum sa optimizeze digestia si cum sa iti « rasfete » intestinele. Laptele de ovaz este cea mai buna alegere si atunci cand vrei sa slabesti sau sa previi bolile cardio-vasculare.
Laptele de susan. Este un excelent anti-oxidant, contine minerale si calciu, acizi grasi nesaturati si calciu. Este delicios alaturi de fructe.
Laptele de cocos. Este fara indoiala unul din cele mai bune tipuri de lapte vegetal. Contine foarte putin zahar si grasimi care te ajuta sa luptin contra infectiilor, dar si acizi grasi excelenti pentru sanatate. Se poate consuma atat in preparatele dulci cat si in cele sarate.
Laptele de orez. O proteina vegetala de calitate, laptele de orez te poate ajuta sa iti « reinnoiesti » foarte avantajos laptele de vaca de care este mult mai apropiat.