Carentele in magneziu sunt destul de raspandite, reprezinta un fenomen important ce nu trebuie neglijat. De fapt, o lipsa de magneziu in organism poate provoca o serie de simptome si probleme de sanatate care, sunt adesea neglijate sau confundate cu simptomele unor alte afectiuni. Specialistii ne avertizeaza ca unele boli sunt datorate faptului ca nu magneziul lipseste din alimentatia noastra de zi cu zi.
Ce este magneziul?
Magneziul este un mineral esential vietii, al patrulea cel mai abundent mineral din corpul uman dupa potasiu, unul din pilierii organismului uman. Insa, dincolo de faptul ca este un mineral, magneziul este si un electrolit care ne ajuta sa prevenim si sa combatem diferite probleme de sanatate precum crampele musculare. Electrolitii sunt substantele care ne permit sa avem o musculatura in forma. Acest lucru ii permite inimii noastre sa bata in conditii optime si creierului nostru sa primeasca diferite semnale si stimuli.
In momentul in care nivelul de magneziu incepe sa scada, simtim unele simptome neplacute care ne pot diminua calitatea vietii si sa provoace boli diferite. Magneziul participa la peste 300 de reactii diferite in corpul nostru, vitale pentru transmiterea impulsiunilor nervoase, reglarii de temperatura, dezintoxicarii ficatului precum si la formarea oaselor si dintilor.
Una din principalele cauze ale carentei de magneziu este alimentatia proasta. Dupa care vine stresul, consumul regulat de zahar si consumul de medicamente farmaceutice orale precum antibioticele, cortizolul sau prednisonul.
Care sunt simptomele unei carente in magneziu?
Semnalele unei carente de magneziu sunt urmatoarele:
- Constipatie;
- Hipertensiune arteriala;
- Anxietate;
- Depresie;
- Tulburari de comportament;
- Dureri de cap, migrene;
- Dureri musculare;
- Tulburari de somn;
- Crampe musculare;
Exista mai multe alternative naturale care permit cresterea nivelului de magneziu in corp. Ce trebuie sa faci pentru a combate o carenta in magneziu? In primul si in primul rand trebuie sa sporesti consumul de alimente bogate in magneziu, sa iei in mod regulat picaturi de magneziu ionic. Aplica ulei de magneziu pe piele (este fara indoiala una din cele mai eficiente metode). Fa bai cu sare Epsom. Aceste bai extrem de sanatoase te vor ajuta sa iti reglezi nivelul de magneziu dar si de sulf, ideal pentru ficatul tau.