Cum pot ajuta termopanele pentru o viata mai sanatoasa?

Atunci cand vine vorba despre sanatate, toata lumea insista pe o alimentatie sanatoasa. Este cat se poate de normal sa fie asa, insa din pacate, exista mult mai multi factori care pot contribui la imbolnavirea corpului. In marile orase, spre exemplu, poluarea, praful, zgomotul sau disconfortul termic pot fi reale probleme.

Din acest motiv, niste ferestre termopane de foarte buna calitate te pot ajuta sa fii mai sanatos. Acestea au capacitatea de a genera o multime de avantaje atunci cand sunt bine montate:

  • Ofera o doza perfecta de lumina;
  • Pot asigura un confort fonic sporit, in conditiile in care izoleaza zgomotele de afara
  • Au capacitatea de a asigura un confort termic foarte bun si economii de bani.

Cum obtii toate avantajele?

Pentru a obtine toate avantajele oferite de ferestrele termopane trebuie, in primul rand, sa tii cont de o serie de factori care desi par a fi neimportanti, au o importanta colosala:

  • Orientarea ferestrelor. O fatada orientata spre nord, spre exemplu, mai ales atunci cand zona este una racoroasa, trebuie sa dispuna de geamuri cat mai mici, in asa fel incat sa se evite patrunderea frigului. Evident, sistemele de ferestre termopan din prezent permit o izolare termica foarte buna, deci automat, suprafete vitrate mai mari. Pentru asta insa, trebuie sa investesti in termopane de buna calitate. Ferestrele orientate spre sud trebuie sa beneficieze de control solar, care pot limita aportul de soare venit din exterior, impiedicand supraincalzirea.
  • Izolarea termica. Se poate obtine o izolare termica standard, atunci cand vitrajele au un coeficient de transfer termic intre 1.1 si 1 sau o izolare termica avansata, in cazul suprafetelor vitrate cu coeficient dermic mai mic de 0.6. Varianta a doua este mai costisitoare, insa aduce si o performanta mai mare. Izolarea termica se poate dovedi utila atat pe timp de vara, cat si pe timp de iarna.
  • Izolarea fonica. Linistea poate sa fie un izvor de sanatate, asadar, ti-o doresti fara doar si poate acasa. Vitrajele acustice dispun de o pelicula din plastic ce impiedica propagarea sunetului, creand astfel o bariera impotriva zgomotelor de afara. Rezultatele se pot concretiza intr-o sanatate de fier.

Ferestrele termopan au, asadar, o importanta colosala in gradul nostru de sanatate, mai ales daca sunt alese cu foarte mare atentie. Pentru a merge la sigur, firme precum Vegaprod te pot ajuta, in conditiile in care colaboreaza doar cu cei mai mari producatori ai Romaniei si au o experienta vasta in acest sens.

About the author
articolesite

Leave a Comment