Cum sa ai o buna sanatate osoasa daca nu consumi produse lactate?

Atunci cand nu consumi produse lactate dar vrei sa iti mentii oasele in cea mai buna stare de sanatate, ti se pare usor de zis, greu de facut? Si totusi, nu este un lucru la care trebuie sa depui prea multe eforturi.

Iata cateva trucuri si sfaturi pentru a reusi in ceea ce ti-ai propus.

Asculta-ti corpul. Mai intai trebuie sa iti asculti corpul, pentru a afla care ii sunt nevoile. Laptele, mai ales cel de vaca, este destul de greu de suportat de un numar mare de adulti. Exista si o explicatie cu privire la acest lucru: crescand, ne pierdem din lactaza, o enzima naturala care este prezenta la copii si care este indispensabila pentru digerarea laptelui. Acest lucru poate provoca astfel disconfort atunci cand vine vorba despre digestie.

Daca observi ca laptele te face sa te simti rau, in mod evident, nu ar trebui sa te fortezi sa il consumi pentru a fi sigur ca acoperi toate nevoile atunci cand vine vorba despre nivelul de calciu. Poti miza si pe alte surse de calciu alimentar precum cruciferele, fructele uscate sau ierburile aromatice.

Mananca variat si cat mai echilibrat. Poti miza deci si pe alte alimente atunci cand vine vorba despre cele mai bune surse de calciu:

  • branzeturile care sunt cele mai adesea mult mai bine si mai usor digerate fata de lapte.
  • sucurile vegetale imbogatite in calciu care pot inlocui laptele in numeroase preparate: laptele de migdale, de soia, laptele de orez, etc.
  • apele minerale bogate in calciu.
  • legumele vin si ele cu un plus, de calciu, chiar daca nivelul continut de ele este unul mai scazut. Mai ales broccoli, spanacul sau varza.

Fa cat mai mult sport. Consumand cat mai mult lapte si luand suplimente de calciu nu este de ajuns atunci cand vine vorba despre soliditatea oaselor. Trebuie sa te misti cat mai mult pentru o cat mai buna sanatate osoasa.

Consuma alimente bogate in vitamina D. Un aport suficient in vitamina D contribuie si el la sanatatea osoasa. Vitamina D este cea care ajuta la asimilarea calciului.

About the author
articolesite

Leave a Comment