De ce ar trebui sa aduci mai multa culoare la tine in farfurie?

Culoarea face parte din vietile noastre, din moda, din universul virtual, este pe toate ecranele si totusi uneori farfuriile noastre sunt putin cam triste si au doar o singura culoare sau doua. Dar atunci cand vorbim despre culoare nu ne referim doar la cele mai colorate farfurii in care sa servesti felurile de mancare. Aici intra si o alimentatie cat mai echilibrata si mai variata, o diversitate de culori atunci cand vine vorba despre fructe si legume care asigura un aport de vitamine si minerala mai mult decat complet.

Cateva motive bune de a veni cu mai multa culoare la tine in farfurie.

Regula numarul 1. Trebuie sa mananci macar o leguma de un verde foarte inchis si un fruct portocaliu pe zi. De ce? Deoarece legumele portocalii sunt foarte bogate in antioxidanti cum ar fi betacarotenul care este excelent pentru sanatatea oculara. Legumele in nuante de verde inchis sunt bogate in potasiu, magneziu, fier si calciu. Iti vor mentine in forma inima, sistemul nervos si oasele. Un meniu echilibrat trebuie sa contina deci morcovi, cartofi dulci, pepene, dovlecei si alte curcubitacee dar si varza creata, broccoli, spanac, salata verde..

Regula numarul 2. Mananca si legume rosii. De ce? Nu numai ca legumele rosii pot inveseli farfuria dar sunt si foarte bune pentru inima. Contin foarte multi antioxidanti, printre care si licopenul si vitamina C. Adauga la tine in farfurie legume in nuante de rosu in functie de sezon si organismul tau iti va spune multumesc. Consma deci cat mai multa sfecla, rosii, ardei rosii, cirese, struguri, mere, etc.

Regula numarul 3. Nu lasa deoparte nici nuantele de albastru si de mov. De ce? Alimentele in aceasta culoare sunt niste antioxidanti foarte puternici, contin antocianine care te ajuta sa lupti contra imbatranirii celulare si te ajuta sa iti pastrezi in acelasi timp o buna acuitate vizuala. Iti poti ameliora elasticitatea pielii si densitatea sa, poti limita aparitia micilor vase de sange din epiderma. Adopta deci cartofii violeti, conopida violet, prunele, murele, vanata, afinele, morcovii maro, etc.

Mai multa culoarela tine in fafurie te va ajuta sa iti pregatesti in mod natural si savuros organismiul pentru a face fata cu brio neplacerilor cauzate de sezonul rece.

About the author
articolesite

Leave a Comment