Pe langa faptul ca este un deliciu din punct de vedere gastronomic, anghinarea este la ora actuala unul din cele mai bune alimente care se pot folosi in scop terapeutic. Gustul sau usor amar si fibros ne indica faptul ca este o leguma foarte sanatoasa pentru ficat.
In plus, anghinarea este foarte bogata in vitamine, in minerale si in aminoacizi, nutrienti capabili sa restaureze echilibrul nostru interior si sa il faca sa se reflecte la exterior. Ne ajuta si sa obtinem o greutate mai optima, mai potrivita, sa te bucuri de stare de bine… deci beneficiile sale sunt numeroase.
Anghinarea este ideala pentru ficat. Frunza de anghinare contine un aport foarte ridicat de nutrienti cum ar fi magneziul si potasiul. Gustul sau amar se datoreaza substantei numita cinarina care este excelenta pentru a sustine ficatul in mod natural.
- aceasta stimuleaza secretiile biliare.
- ajuta la digerarea grasimilor.
- previne icterul.
- reduce inflamatia ficatului.
- regenereaza celulele hepatice si le purifica.
- consumul regulat de anghinare te ajuta sa tratezi ficatul gras si sa reduci nivelul ridicat de colesterol.
Anghinarea favorizeaza pierderea in greutate. Anghinarea face parte din alimentele esentiale care te ajuta cand esti la regim. Fibrele sale vegetal te vor ajuta sa reduci senzatia de foame. Actioneaza si ca un diuretic foarte puternic deci nu vei mai retine apa si vei elimina toxinele.
Ajuta la tratarea diabetului de tip D. Anghinarea permite tratarea diabetului prin echilibrarea nivelului de zahar din sange , evitand astfel crizele care sunt atat de periculoase pentru diabetici. Este cea mai bogata leguma in nutrienti care ne ofera energie si un aport vitaminic fara sa fie nevoie sa apelam la alimente bogate in grasimi.
Ajuta la purificarea toxinelor. Anghinarea purifica si ajuta la absorbtia nutrientilor dar stimueleaza si o buna digestie in acelasi timp. Este capabila si sa elimine toxinele si excesul de grasime penntru a le descompune si elimina prin urina.
Anghinare are deci grija de sanatatea ta hepatica, de cea renala, are grija de silueta, nu este deci de mirare ca este unul din alimentele preferate ale vegetarienilor.